Konut Duble yol ve Marmaray’a 4.5 milyarlık ek ödeme

Duble yol ve Marmaray’a 4.5 milyarlık ek ödeme

19.10.2010 - 10:57 | Son Güncellenme:

Hükümet, başta Batı-Doğu ve Kuzey-Güney istikametinde bulunan ana hatlardaki duble yolların sessiz ve fren mesafesini kısaltan Bütümlü Sıcak Kaplama (BSK) asfaltıyla kaplanması ile Marmaray Projesi’nde kullanılmak üzere Ulaştırma Bakanlığı’na 4.5 milyar liralık ek ödeme çıkardı.

Duble yol ve Marmaray’a 4.5 milyarlık ek ödeme


Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Pakistan’a hareketinden hemen önce Esenboğa Havalimanı’nda imzaladığı Yüksek Planlama Kurulu kararına göre, ek ödemenin 4 milyar 395 milyon lirası duble yolların yapımı, modernizasyonu ve BSK kaplaması için 105 milyon lirası ise Marmaray Projesi için harcanacak. Ek ödeme öncelikli olarak günlük trafik debisi yüksek koridorlarların modernizasyonuna kullanılacak. Paranın bir bölümü duble yolların yapımı, önemli bir bölümü de mevcut duble yolların konforunu ve güvenliğini artıran BSK türü asfalt döşenmesi için harcanacak. BSK asfalt araçların yol sesini en aza indirerek konforu artırırken, fren mesafesini kısaltarak önemli bir güvenlik sağlıyor.
Karayolları Genel Müdürlüğü, Edirne’den başlayarak İstanbul, Merzifon, Erzincan, Erzurum, Gürbulak ve İran’a uzanan D-200 K arayolu ve Çanakkale’den başlayıp Ankara, Yozgat, Refahiye ve İran’a uzanan D-100 karayolunun BSK ile yapılmasına öncelik verecek. Kuzey-Güney yönlü ana hatların yanı sıra Balıkesir, Çanakkale, Ankara, Konya arası yollar da modernize edilecek. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, ek ödemeyle paranın hazır hale geldiğini belirtti.

Haberin Devamı

EMLAK VE İNŞAAT SEKTÖRÜYLE İLGİLİ TÜM HABERLER BURADA!