Konut Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar!

Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar!

21.06.2011 - 14:09 | Son Güncellenme:

AHK Emlak Genel Müdürü Ali Hakan Karahalil, gurbetçilerin Türkiye'deki cazip gayrimenkul imkânlanndan yararlanarak, Türkiye'de konut almak istediklerini söyledi.

Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Yaz mevsiminin gelmesiyle tatillerini memleketlerinde geçirmek için gelen gurbetçi vatandaşların piyasayı hareketlendirdiğini ifade eden Karahalil, 'Tatilin yanı sıra memleketlerinde yatırım yapmayı düşünen gurbetçiler, gayrimenkule büyük özen göstermeye başladı, önceleri ev almak için yoğun çaba sarf eden gurbetçi vatandaşlar ev yerine artık arsa almayı tercih ediyor. Gurbetçiler özellikle kent merkezine yalan olan yerlerden arsa alıyor" dedi.

Haberin Devamı

Teknik Yapı projeleriyle ilgili bilgi almak için tıklayın!

Gayrimenkul sektöründe yatırım yapılabilir ülkeler arasında olan Türkiye'de, emlak sektöründeki canlılığın yurtdışında çalışan gurbetçileri de harekete geçirdiğini dile getiren Karahalil, "Gurbetçilerimiz yıllardır çalışıp birikimlerini belki birgün kesin dönüş yaparız diye memleketlerinde değerlendiriyorlar.

Dolayısıyla yapacakları yatırım hem gelecekleri hem de emekleri açısından çok önemli. Türkiye'de yaşadıkları kötü olaylar yüzünden, örneğin girdikleri kooperatifin yıllarca bitmemesi, para yatırdıkları şirketlerin iflas etmesi gibi olaylar nedeniyle gurbetçilerimiz yatırım yapmakta biraz tereddüt ediyorlardı. Ancak uygun ekonomik şartlar ve gayrimenkul piyasasının sunduğu fırsatlar nedeniyle artık yatırımlarını Türkiye'ye yönlendiriyorlar" diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye'den gayrimenkul almak isteyen gurbetçi vatandaşların mağdur olmasını istemediklerini belirten Karahalil, gurbetçilere şu önerilerde bulundu:

¦ Ev, arsa ve dükkan alacağınız müteahhidi oradaki belediye, kaymakamlık veya vergi dairesine sorun ve hakkında bilgi alın.
¦ Müteahhidin daha önce yaptığı gayrimenkulleri gezin ve sahiplerinin düşüncelerini alın.
¦ Proje dahilinde alıyorsanız satış sözleşmesi yapm.
¦ Noter yerine avukat yardımıyla biraz daha maliyetli ancak daha iyi bir sözleşme yapm.
¦ Tapu müdürlüğünden alacağınız gayrimenkulun kayıtlarına baktırın.
¦ Kooperatifler konusunda araştırmadan kesinlikle anlaşma yapmayın.
¦ Kira garantili satış yapan firmaların daha önceki satış yaptığı gurbetçilerin iletişim bilgilerini alın ve irtibat kurun.
¦ Mortgage koşullan ve yayın kredi imkânları ile Türkiye'deki bankalardan bilgi alın.
¦ Uygun bir kredi imkânı ile alacağınız gayrimenkulun kirası ile kredi taksitinizi ödeyebilirsiniz.