Konut Eviniz Kışa Hazır mı?

Eviniz Kışa Hazır mı?

18.11.2013 - 14:42 | Son Güncellenme:

Kışın evinizi verimli kullanmak için neler yapabilirsiniz?

Eviniz Kışa Hazır mı

Kışın evlerimizde hayatı daha pratik ve kolay geçirmenin önemli püf noktaları var. İşte detaylar...

Haberin Devamı

Havalar soğumaya başlayınca, insanların psikolojisi de durumdan nasibini alır. Güneşin erken saatlerde batması, soğuk hava ve sisli günler bizi daha karamsar ve enerjisi düşük olmaya sevk edebilir. Bunun önüne geçmek için yaşam alanınızı kışa hazırlarsanız, sizi mutlu edecek, gördüğünüzde zevk alacağınız renk ve ürünleri seçerseniz, bu süreci daha pozitif ve ahenkle atlatmanız mümkün olacaktır.

Kış dekorasyonu için farklı öneriler…

Eviniz Kışa Hazır mı
Yazın kullandığımız ve vücut nemiyle, ölü derilerle kirlenen koltuklarımızı, derin temizleyicilerle temizleyerek, kışa daha hijyenik bir ortamda başlamayı sağlayabiliriz.

Öncelikle kışın daha fazla enerjiye ve ışığa ihtiyacınız olacağı için, koyu renkli perdelerinizi dolaba saklayabilirsiniz. Açık renkli, ışık geçirgenliği yüksek perdeler gün ışığından daha fazla yararlanmanız için olanak sağlayacaktır. Kendinden desenli tüller bu sene çok moda. Bu konuda işinizi görecektir.

Haberin Devamı

Eğer camlarınızda ve kapılarınızda soğuk havayı içeri alabilecek arızalar varsa, kışa girerken kontrol etmek gerekir. Hem kendimizin hem de dünyanın enerji verimliliği için hassasiyet göstermek önemli olacaktır.

Evinizin iç dekorasyonunda gün ışından daha fazla yararlanabilmeniz için oturma alanları hep pencere kenarlarında ve yüzünüz ışığa dönecek şekilde konumlandırılmalıdır. Yoksa zaten kısa mesai yapan güneşi hiç göremeyeceğiniz için modunuz düşük olacak dolayısıyla da hasta, bitkin hissetme ihtimaliniz daha yüksek olacaktır.

Kışa hazırlık için evinizi boyatabilirsiniz. Duvarlarınızı, odaları geniş ve aydınlık gösterecek açık renklere, mobilyalarınızla uyumlu, canlı ve moda renklere boyatabilirsiniz. Evin boyası mobilyaların kendisini göstermesi açısından çok önemlidir ve ev sakinlerinin de psikolojisini önemli oranda etkiler. Genel kanıya göre her rengin bir anlamı ve hissettirdiği his vardır. Bunu göz önünde bulundurarak evinize ve odalarınıza uygun renkleri seçebilirsiniz.

Kullanacağınız boyanın, nefes alan ve sağlıklı boya olmasına özen göstermek bu konudaki en önemli adımlardan biri olacaktır. Her mevsim dekorasyon değiştirmek masraflı ve zahmetli olacağından seçeceğiniz model ve renklerin her mevsimle uyum sağlayacak olmasına da özen göstermek gerekmekte…

Haberin Devamı

Kışın, şekillendirme yaparken ısı kaynaklarının önüne koltuk, dolap ve masa koymak, enerjinin verimliliğini azaltacağından, bu yöntemden kaçınmalıyız. Isı kaynağının üzerini perdeyle bile örtmemek ve enerjiyi tam teşekküllü kullanabilmek, hem bizim için hem de çevremiz için çok daha sağlıklı olacaktır.

Eviniz Kışa Hazır mı
Modanın kullanışlı tarafı, her odayı bir temaya bürümek zorunda olmamak… Farklı desen ve motiflerde ya da farklı kültürlere ait birkaç parçayı bir araya getirerek güzel bir ambiyans yakalayabiliriz. Burası sizin yaşam alanınız olacağından, önemli olan sizi iyi hissettirecek parçayı bulabilmek ve bir puzzle gibi ihtiyaç olan yere yerleştirmek olacaktır.

Kışın akşam oturmalarında şömine etkisini yakalamak için yere yerleştireceğiniz büyük kokulu mumlar, hem rahatlayıcı bir aydınlık sağlayacaktır hem de size o nostaljik ruhu yakalatacaktır. Vereceği harika koku da cabası…

Haberin Devamı

Kışın daha çok evde vakit geçireceğimiz için kendimizi biraz şımartabiliriz. Mesela yere post ya da kilimlerle evinize biraz canlılık katabilirsiniz. Ya da farklı dekoratif cisimlerle evinizde bir Paris ya da dilerseniz Mardin köşesi yapabilirsiniz. Canlı ve yapay çiçeklerle ya da belki küçük ağaçlarla, kışın bol bol özleyeceğiniz yeşillerle hasret giderebilirsiniz.

Mobilyalarınız da eğer çok kullanışlı değilse ve dinlenmeye hitap etmiyorsa bir köşeyi siz ve sevdikleriniz için; dinlenme koltukları ya da minderleri ile donatıp keyifli vakit geçirebilirsiniz.