Konut Hangi Bitkiler Baharı Sever?

Hangi Bitkiler Baharı Sever?

08.04.2014 - 18:21 | Son Güncellenme:

Bahar ayları birçok çiçeğin coşkuyla büyüdüğü ve kendini gösterdiği aylardır. Peki, bu verimli zamanları nasıl değerlendirebiliriz?

Hangi Bitkiler Baharı Sever

Havalar ısınıp doğaya özlemimiz arttıkça, küçük yeşil dostlarımızla da daha fazla ilgilenmeye başlıyoruz haliyle... Bahar ayları birçok çiçeğin coşkuyla büyüdüğü ve kendini gösterdiği aylardır. Peki, bu verimli zamanları nasıl değerlendirebiliriz?

Haberin Devamı

Bahar aylarında kış soğanlı çiçekleri en parlak günlerini yaşarken bir yandan mevsimlikler ve ömürlü çiçekler de boy göstermeye başlar. Sümbül, lale ve nergislerin yanı sıra süsenler, Manisa ve Girit laleleri, hercai ve çuhalar, şakayık, bellis, çan çiçeği açmış olurlar.

Bu aylarda kıştan çıkan bitkilerinizin saksı ve topraklarının değişmesi de çok önemlidir. Zararlı böceklere karşı dikkatli olmalı, gerekirse ilaç yapılmalıdır.

Mayıs ayında da yaz çiçeklerinin son bölümü dikilir. Bahar çiçeklerinden ömürlerini tamamlayanların tohumları alınıp toprak kabartılır, gübrelenir. Kına çiçeği, horoz ibiği, şebboy, kadife çiçeği, mine, fesleğen gibi çiçekler bu ayda da dikilebilir.

Hangi Bitkiler Baharı Sever
Hemen her ortamda yetişen çiçeklerin tek sevmedikleri rüzgârdır. Fazla güneşle bile, yeterince sulanınca ya da büyükçe bir şemsiye yardımıyla başa çıkabilirler, ama keskin rüzgârlar, onları da serseme çevirir ve yapraklarının pörsümesine neden olur. Bu sebeple rüzgârı kesici ve çiçekleri koruyucu plakalarla balkonunuza hem dekoratif bir hava verebilirsiniz hem de çiçeklerin sevmeyeceği ortamı yok edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Aynı tür bitkileri bir arada tutmanız bitkilerin kendi floral ortamlarını yaratmaları açısından faydalı olacaktır.

Eğer balkon, teras ya da bahçenizde yeterli yeriniz varsa, mutlaka sevdiğiniz bir kokulu çiçeğe de yer verin. Mis kokulu yasemin, hanımeli, melisa, lavanta ya da ıtır bu konuda size hizmet edebilir. Üstelik bu çiçekler o kadar dayanıklılıklarıyla bütün bir yaz ve sonbahar çiçek açarlar. Böylece hem güzel koku hem renkli bir görünüm elde etmenize yardımcı olurlar.

Çiçeklerinizi Sularken Dikkat!

Sulama için öncelikle toprağın nemini parmağınızla kontrol etmeniz gerekmektedir. Parmağınızı 1 cm kadar toprağa batırınız ve parmağınızda ıslaklık hissetmiyorsanız bitkinizi sulayınız. Unutmayınız ki; aşırı sulama bitkinin köklerinin çürümesine sebep olur. Ayrıca bitkinin bulunduğu oda ısısı ne kadar yüksek ise o kadar çok su ister. Kış ayları bitkinin doğal dinlenme periyodu olduğundan daha fazla suya gereksinim duyar.