Konut Ünlü mühendis hayatını kaybetti

Ünlü mühendis hayatını kaybetti

05.01.2016 - 15:43 | Son Güncellenme:

Üründül Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mühendis Dr. Halil Sedat Üründül 4 Ocak 2016, Pazartesi günü hayatını kaybetti.

Ünlü mühendis hayatını kaybetti

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne hayat veren Atatürk Barajı başta olmak üzere altyapı ve müteahhitlik sektörü adına Türkiye’de mihenk taşı olmuş İstanbul Harbiye Radyoevi, İstanbul Opera Binası (Atatürk Kültür Merkezi), İstanbul Haydarpaşa Silosu ve İzmir Alsancak Silosu’nunyanısıra pek çok fabrika, soğuk hava deposu, tahıl silosu, karayolu, demiryolu, tünel, köprü, liman, konut, iş merkezi, hastane, kanalizasyon, baraj, hidroelektrik santrali, sulama kanalı, askeri füze rampaları ve radar tesisleri gibi projelerde imzası bulunan Türkiye'nin önde gelen iş adamlarından Üründül Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mühendis Dr. Halil Sedat Üründül 4 Ocak 2016, Pazartesi günü hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

97 yaşında İstanbul'da vefat eden Üründül’ün kaybı, başta Üründül Grubu olmak üzere iş dünyasında büyük bir üzüntü yarattı. 6 Ocak Çarşamba günü (yarın) Teşvikiye Camii'ne götürülecek olan Üründül'ünnaaşı, öğle namazını müteakip Zincirlikuyu'daki aile mezarlığında defnedilecek.

Azim, tevazu ve başarıyla dolu 97 yıl

İTÜ Vakfı’ndan temin edilebilen “İtibar ve İtimat” adlı biyografi kitabında Ata İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı olarak Atatürk Barajı yıllarını anlatırken "O bir prestij projesi idi ve tüm ortaklar olarak sorumluluğumuza müdrik idik. Çalışanlarımıza saygı duyduk ve Türkiye’nin kalkınması için kollarımızı sıvadık. “diyen Üründül 70 yıllık iş hayatında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne hayat veren ve Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden biri olarak anılan Atatürk Barajı gibi birçok başarılı projenin altına imza attı.

Haberin Devamı

Oğlu Ömer Üründül ise kitapta babasını “ ‘İtibar’ ve ‘itimat’ kelimeleri babamı çok iyi anlatır. Sedat Üründül benim babamdır ama çevresindeki herkesin ağabeyidir. Kimsenin fark etmediğini görmediğini babam görür.” şeklinde ifade etti.