Konut Vakit varken çatınıza bakım yaptırın

Vakit varken çatınıza bakım yaptırın

07.10.2010 - 10:28 | Son Güncellenme:

Kış yaklaştıkça çatı sorunları da önem kazanmaya başladı. Ekim ayı kiremit siparişleri arttı

Vakit varken çatınıza bakım yaptırın

Çatı bakımının Eylül ayından önce yapılması zorunluluğu havaların değişkenlik göstermesiyle birlikte ortadan kalkmış görünüyor. Özellikle bu yaz çatısına kış bakımı yaptırma fırsatı bulamayanlar geç kalmış sayılmazlar. Ertelemenin getireceği zarar göz önüne alınırsa Ekim ayını kaçırmamakta fayda var.

Başak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Füruz Karık, bünyelerindeki Başak Çatı ve Cephe Sistemleri’ne bakım ve onarım için gelen kiremit siparişlerinin Çatı sektöründe Ekim ayında yoğun bir tadilat dönemi yaşanacağını gösterdiğini ifade etti. Karık; “Havaların küresel ısınmanın etkisiyle mevsim normallerinin üstünde geçmesi Ekim ayının günlük güneşlik geçeceğinin göstergesi olarak görüldü. Aşırı sıcaklıkların yaşandığı yaz boyunca hakim olan bu düşünce nedeniyle pek çok kişi çatı bakımını sürekli erteledi. Son dakika harekete geçme bizim ülkemizde her alanda çok yaygın bir alışkanlıktır. Sanırım bu alışkanlıktan olsa gerek ki, Ekim ayı için kiremit siparişleri artış gösterdi. Şimdilerde yeni inşaatlardan daha çok akan çatı, kırılan kiremitler için bakım ve onarım gerçekleştirmek üzere talepler geliyor. Kış yaklaştıkça çatı sorunları da önem kazanmaya başladı. Kasıma doğru yağmurlar bastırmadan, çatıyı açıp toparlamak için herkes aynı anda harekete geçmiş gibi. Kasım ayından sonra da Ege ve Güney illerimizde turistlerin ülkelerine dönmesiyle turistik mekanlarda tadilatlar ve yeni inşaatlar başlayacak .

Ancak bu ay çatı bakımı ve onarımını kaçıranların en az 6-7 ay beklemesi gerekiyor. Çatı bakımını ertelemek, yalnızca evinize gözle görünür zarar vermekle kalmaz sağlıksız bir ortamda yaşamanıza da yol açar. Çatısı akanlar herşeyden önce rutubetli bir ortamda yaşayacaklar. Böylesi sağlıksız yaşam koşullarını solumak yerine henüz vakit varken onarım ve bakım işlerinin yapılmasında fayda var. Bunları yaparken de çatının yalıtım değerlerini azaltacak, birtakım etkenler engellenmeli veya mevcutsa çözüm yolu aranmalıdır. Az eğimli çatılarda, baca dibi ve ışıklığın çatıyla birleşim yerleri gözden geçirilmeli varsa kir ve istenmeyen bitkisel oluşumlar çatınızdan uzaklaştırılmalıdır. Çatının herhangi bir yerinde sızmalar tespit edilirse, bu sızmaların engellenmesi gereklidir çünkü sızmalar çatıda rutubete neden olur.

Haberin Devamı

Unutmayın ki akan bir çatının bakımını ne kadar bekletirseniz, meydana gelecek risklerin de o derece artmasına sebep olursunuz. Bazen çatıdaki tek bir kiremitin yarattığı su sızıntısı ciddi bir problem olabilir, eğer çatı bu durumuyla uzun zaman ihmal edilmişse, çatıyı tamamen yenilemek daha akıllıca bir çözüm olacaktır çünkü büyük olasılıkla çatı konstruksiyonunu oluşturan ahşaplar da nemden etkilenmiştir. Ve en kötüsü iyi yalıtılmamış veya hasarlı çatının sızdırdığı su zamanla duvarda bile rutubete neden olur. Hasarlı tek kiremit için bile önlem almak kışın başınızın ağrımamasını sağlayacaktır.

DEKORASYON HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !