Ekonomi Konutta ‘deniz’ etkisi!

Konutta ‘deniz’ etkisi!

05.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’un merkezinde deniz manzaralı bir evde oturmak isteyenler için seçenekler artıyor. Kesintisiz deniz manzarası, ev sahiplerine yüzde 50’ye yakın daha fazla kazandırırken, manzara yabancı alıcı için de önemli tercih sebebi oluyor

Konutta ‘deniz’ etkisi

Dünyada denizle anılan şehirlerin gözdelerinden İstanbul’da, deniz gören projeler hem manzarasıyla, hem de getirisiyle kazandırıyor. Bu anlamda gerek proje geliştiriciler, gerekse ev sahibi olmak isteyenlerin tercihi de orta gelirliden itibaren pek çok keseye göre olan ‘deniz manzaralı’ projeler oluyor. Yapılan araştırmalar, deniz gören projelerin yüzde 30 ila 50 arasında daha fazla kazandırdığını ortaya koyarken, satışlar da daha hızlı gerçekleşiyor.

Deniz gören projeler İstanbul’un Avrupa yakasında Zeytinburnu, Bakırköy, Ataköy, Beşiktaş bandında kendini gösterirken, Anadolu yakasında Kartal’dan Çamlıca’ya Maltepe’ye kadar uzanıyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla özellikle deniz hattında eski yapıların yerini yenileri alırken, sahil hatları da yeniden düzenleniyor.

Ulaşım avantajı

İstanbul’da deniz gören projelerin bir diğer öne çıkan noktası ise ulaşım seçeneklerine olan katkısı. İnsanların hem denizle bağı güçlenirken, hem de bu projeler aynı zamanda yeni ulaşım imkanları da oluşturuyor. Denizle buluşan projelerin birçoğu deniz yoluyla ulaşım seçeneklerini de bünyesinde barındırıyor. Projeler, geniş deniz manzarasına karşın ise satış fiyatlarında orta, orta-üst ve lüks olmak üzere pek çok gelir grubuna hitap eder şekilde konumlandırılıyor.

Yabancı ilgisi artıyor

Deniz manzarası, yabancı konut alıcısının da tercih sebebi olarak ön plana çıkıyor. Özellikle İstanbul’da konut alımında ilk sıralarda yer alan Ortadoğu bölgesinden yatırımcılar, projelerin deniz bağlantısına önem veriyor. Şehrin merkezinde ve deniz manzarasına hakim olan projelerden alım yapan yabancı yatırımcılar, yine bu bölgelerde yükselen projelerle çeşitli alanlarda iş ortaklığı yapma yoluna da gidiyor. İstanbul’un çeşitli noktalarındaki deniz gören projelerden bazıları ise şöyle:

Konutta ‘deniz’ etkisi