Gündem Konya’da nefes kesen tatbikat

Konya’da nefes kesen tatbikat

16.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer saldırıların beTürk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer) Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında yaptığı tatbikat nefesleri kesti.

Konya’da nefes kesen tatbikat

Konya’da bulunan KBRN Savunma Tabur Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığını KBRN savunması yönünden destekleyen tek birlik olma özelliğine sahip. Envanterindeki ekipmanlarla her türlü KBRN saldırısına müdahale edilebilen merkezde, tüm kimyasal, biyolojik ve radyolojik kirlilik ortamında temizlik yapılıyor.

Haberin Devamı

KBRN taarruzlarının etkilerinden sakınılması için ihtiyaç duyulan korunma türüne göre çeşitli malzemeler kullanılıyor. Senaryo gereği siper hattındaki askerlerin yakınına atılan sinir gazı bombasını fark eden personel, gaz uyarısı yaptı. Maskesini takmakta geciken Mehmetçik, alanı hızla terk etmeye çalışsa da başaramadan gazdan etkilendi. Arkadaşının bayıldığını fark eden Mehmetçik’in “can dostu” asker, tıbbi destek kapsamında atropin iğnesini yaptı. Gerekli numuneleri toplayıp, ölçümleri gerçekleştiren birlik personeli ise yaralı askerin tahliyesini gerçekleştirdi. Kimyasal harp maddesi olan bölgeyi belirleyen birlik de kirlenmeye maruz kalan askeri personel ve araçların özel yöntemlerle çok maksatlı temizlenmesini sağladı.

Haberin Devamı

Konya’da nefes kesen tatbikat