Konya KONYA’DA “TURİZM HAFTASI” RESEPSİYONU

KONYA’DA “TURİZM HAFTASI” RESEPSİYONU

16.04.2014 - 10:03 | Son Güncellenme:

.

KONYA’DA “TURİZM HAFTASI” RESEPSİYONU

Konya’da, 15-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Turizm Haftası” etkinlikleri Bilim Merkezi’nde düzenlenen resepsiyonla başladı.
Bilim Merkezi’ndeki resepsiyona Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, akademisyenler ve davetliler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Konya’nın özellikle inanç, kültür ve tarih turizm alanlarında kendisini daha çok geliştirmeye ve bu anlamda varlığını Türkiye’de daha fazla hissettirmeye aday olan bir şehirlerden biri olduğunu söyledi. Çıpan konuşmasının devamında Konya’da turizm faaliyetleri konusunda bir sunum gerçekleştirdi.
“HEDEF 10 MİLYON ZİYARETÇİ”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, Konya’nın hedefinin 10 milyon ziyaretçi olduğunu belirterek, “10 milyon ziyaretçiyi ağırlayabilecek bir turizm alt yapısına, tarihi ve kültürel alt yapıya sahip olduğumuzu düşünüyorum. Konaklama tesislerimizdeki yetersizlikler, ticaret ve turizm alanındaki yetersizliklerin yeni planlarımızla, yeni gelişmelerle hızla gideriyoruz. Bilim merkezimizin her yıl en az 1 milyon tane ziyaretçi çekecek bir yapıya kavuşturulmasını sağlayacağız. Bahçesindeki Selçuklu Parkıyla, Uluğbey Gözlem Eviyle, sergileriyle, bilimsel toplantıların yapılacağı konferans salonu, çok amaçlı salonlar, idari merkezler, kitap evi ve kütüphanesi ile yaz ayı itibariyle inşallah Konya’mıza ve ülkemize hizmet vermeye başlayacak. Dün yeni Büyükşehir Meclisimizin ilk toplantımızı belediye başkanlarımız meclis üyelerimizle birlikte gerçekleştirdik. Aldığımız ilk kararlardan bir tanesi de içeri şehirde bulunan tarihi bir binanın Büyükşehir Belediyesine kazandırılması, satın alınması ve turizme açılması oldu. İçeri şehir bir turizm adası olacak. Şimdi biz burada saymakla bitiremeyiz, yerel yönetimler olarak Konya’nın tarihi ve kültürel özelliklerini tekrar canlandırma ve ortaya çıkarma konusunun bilincindeyiz. Fakat buna ilaveten de günümüzde 7 tane iyi özellikli yapılar, yeni çekim merkezleri, yeni ağırlama alanları, yeni cazibe alanları oluşturma konusunda Konya Belediyeleri olarak büyük bir gayretle çalışıyoruz” dedi.
Başkan Akyürek, konuşmasında Bilim Merkezi’nin de 26 Nisan Cumartesi günü Konya’ya gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da açılışının gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından resepsiyon Dilek Sabancı Konservatuvarı Enstrumantal Müzik grubunun mini konseri eşliğinde kokteyl ve Türkmen Ressamların Gözü ile Konya isimli resim ve fotoğraf sergisinin gezilmesiyle sona erdi.