Düzce Adnan Oktar Hakkında Suç Duyurusu

Adnan Oktar Hakkında Suç Duyurusu

05.02.2018 - 19:14 | Son Güncellenme:

.

Adnan Oktar Hakkında Suç Duyurusu

DÜZCE (AA) - Diyanet-Sen Düzce Şubesi Başkanı Şaban Coşkun, Adnan Oktar'ın kendisine ait özel televizyon kanalında Diyanet İşleri Başkanlığıyla ilgili sözleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Diyanet-Sen Düzce Şube Başkanı Şaban Coşkun, şube yöneticileriyle Düzce Adliyesi'ne gelerek Oktar'ın Diyanet İşleri Başkanlığını hedef alan sözlerine ilişkin Düzce Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçesi verdi.

Coşkun, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Oktar'ın İslam dinini küçük düşürücü davranışlarda bulunduğunu ve buna karşı Müslüman ailelerin tepkilerinin çığ gibi büyüdüğünü dile getirerek, şöyle konuştu:

"İslam'ın kadın ve erkeklerin giyimi ile tavır ve davranışı konusundaki hükümleri açık iken bırakın İslam dinini, Yahudi ve Hristiyan inancının dahi tasvip etmeyeceği nahoş görüntülerle ekranlarda boy gösterip toplumun sinir uçlarına dokunmak normal karşılanacak bir durum değildir. Bu nahoş durumu normalmiş gibi sunmanın arka planında kimlerin olduğunu tahmin etmekle birlikte Müslüman ahlaki sınırları zorlayarak nahoş tutumları toplumda yaymak adına gösterdiği çaba kimsenin gözünden kaçmamakta ve oynanan oyunun herkes farkındadır."