Konya KONYALI KADINLARDAN İSRAİL’E TEPKİ

KONYALI KADINLARDAN İSRAİL’E TEPKİ

22.07.2014 - 17:38 | Son Güncellenme:

.

KONYALI KADINLARDAN İSRAİL’E TEPKİ

Konya’da Hz. Hatice Platformu üyeleri İsrail’in Gazze saldırılarını protesto etti.
Hz. Hatice Platformu adına Avukat Hatice Cansu Hevesli, Kültürpark içindeki amfi önünde basın açıklaması yaptı. İsrail’in var olduğu günden bu yana olduğu gibi yine insanlık dışı uygulamalarına son hızıyla devam ettiğini ifade eden grup sözcüsü Hevesli, “Terörist devlet İsrail’in yaptığı acımasız harekatla insanlık, bir imtihanla daha karşı karşıyadır. Ne yazık ki, bu imtihanın yalnızca Filistin halkına özgü bir imtihan olduğu yanılgısı içerisindeyiz” dedi.
Türkiye ve bazı Latin Amerika ülkelerinin katliama sessiz kalmazken, İslam ülkelerinin sessiz ve duyarsız kalmalarının acı verici olduğunu söyleyen Hevesli, “Buradan gerek İsrail’e, gerekse zulmü destekleyen ve zulüm yapan ülkelere seslenmek beyhude bir çabadır. Zira onlar kendi üzerlerine düşeni yapmaktadır. Bizim seslenişimiz, Müslüman ülkelere, Müslümanım diyen herkesedir. Müslüman olmak sadece bu ada sahip olmaktan, namaz kılmaktan, oruç tutmaktan, İslam’ın bazı emirlerini yerini getirmekten ibaret değildir. Müslüman olmak Müslümanca bir duruş gerektirir” diye konuştu.
Filistin’e gerçekleştirilen saldırılar karşısında Müslüman ülkelerini göreve davet eden platform sözcüsü Hevesli, “Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Tüm Müslümanları Filistin için dua etmeye, maddi ve manevi desteklerimizi esirgememeye davet ediyoruz. Hemen İsrail markalı ürünleri kullanmaktan vazgeçip, bu konuda tüm toplumda kalıcı bilinç oluşması için çaba sarf etmeye, İsrail mallarını boykota davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.