Gündem Kör nokta suikastı!

Kör nokta suikastı!

31.10.2014 - 07:52 | Son Güncellenme:

Hain saldırıda şehit edilen Astsubay Nejdet Aydoğdu memleketine uğurlandı. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bu arada saldırının yapıldığı sokaktaki tüm kameraların tahrip edildiği iddia ediliyor.

Kör nokta suikastı

Diyarbakır Bağlar'da hamile eşiyle pazar alışverişine çıkan Astsubay Nejdet Aydoğdu (25), arkadan yaklaşan yüzü maskeli iki kişinin hain saldırısına uğramıştı. İlk müdahaleyi hamile eşi yapmış, hastaneye kaldırılan Aydoğdu şehit olmuştu.

Haberin Devamı

MOBESE'LER DEVRE DIŞI

Sabah'ın haberine göre Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'nda görevli Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun şehit edildiği sokakta ise bir başka güvenlik açığı ortaya çıktı. Olay yerinde MOBESE bulunmadığı, çevredeki esnafın güvenlik kameralarının ise Kobani eylemleri sırasında tahrip edildiği için kullanılamadığı belirlendi.

SABAHA KADAR OPERASYON

Diyarbakır'daki saldırıdan sonra Emniyet Müdürlüğü alarm durumuna geçti. Kentin birçok noktasında güvenlik önlemleri alındı. Saldırganların kırsal bölgeye kaçabilecekleri göz önünde bulundurularak, kentin giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları kuruldu. Saldırıyı PKK'nın kamplarda eğiterek şehirlere gönderdiği Öz Savunma Birlikleri'nin yapmış olabileceği üzerinde duran istihbarat ve terörle mücadele polisleri, özel timlerin de desteği ile sabah saatlerine kadar başta Bağlar olmak üzere kentin değişik yerlerinde operasyonlar gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

AŞEREN EŞİNE AYVA ALIRKEN VURULMUŞ

Astsubay Nejdet Aydoğdu'nun eşi Esra Aydoğdu ile Pazar alışverişinde yaşadıkları son diyalog yürek ise burktu. Şehit Astsubay Aydoğdu'nun yaklaşık 2,5 aylık hamile olduğu öğrenilen eşi Esra Aydoğdu'ya aşerdiği meyveyi alırken saldırıya uğradığı ortaya çıktı. Pazar alışverişlerini tamamlayan Aydoğdu çifti pazardan çıkarken meyve tezgahı üzerinde bulunan ayvaları gören Esra Aydoğdu eşine canının ayva çektiğini söyledi. Tezgaha geri dönen çifti ayvaları aldığı sırada arkadan yaklaşan saldırganlar Astsubay Aydoğdu'nun başına ateş ederek şehit etti.

Kaynak: Sabah