Gündem Koraman’ın sağlığı iyiye gidiyor

Koraman’ın sağlığı iyiye gidiyor

23.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ünlü karikatürist Bedri Koraman (86), yoğun bakıma alındı. Koraman’ın eşi “Durumu iyiye gidiyor. Daha sonra İstanbul’a sevk etmeyi planlıyoruz” dedi.

Koraman’ın sağlığı iyiye gidiyor

Uzun yıllar Milliyet Gazetesi’nde karikatürler çizen, özgün karakterler yaratan Bedri Koraman, Torba Mahallesi, Abdi İpekçi Sitesi’ndeki villasında dün sabah rahatsızlandı. Kaldırıldığı Özel Acıbadem Hastanesi’nde solunum yetmezliği ve kalp ritim bozukluğu teşhisi konulan Koraman, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Kardiyoloji uzmanı olan Başhekim Aydın Aksoy gözetiminde tedavisine devam edilen Koraman’ın geçen hafta da üç gün yoğun bakımda tutulduğunu belirten eşi Nil Koraman, “Daha önce de yoğun bakımda tutuldu. Ancak düzelmedi. Şimdi doktorları durumunun iyiye gittiğini söylüyor. İstanbul’a sevk etmeyi planlıyoruz” dedi.
30 yıldır Bodrum’da
Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon da “Ustamızın tedavisi ve sağlığı için ne gerekiyorsa yapılacak. Ulusal değerlerimizin asıl böyle günlerinde yanlarında olmalıyız” dedi. Yaklaşık 30 yıldır Bodrum’da yaşayan Koraman, son sergisini, uzun bir aradan sonra 8 Temmuz 2012’de Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’ndeki Orhan Kemal Meydanı’nda açmıştı. 30 yıl hizmet verdiği Milliyet gazetesinin ardından çeşitli gazete ve dergilerde çalışan Koraman, “Bedri Koraman’ın Haftalıkları” adı altında tam sayfa renkli karikatürler çizmeye devam etti. Çok sayıda ödül sahibi olan Koraman’ın özellikle ‘siyasi hiciv’ türündeki karakterleri büyük ilgi gördü.