Ankara KORE SERAMİK SANATININ EN GÜZEL ÖRNEKLERİ ÇSM’DE

KORE SERAMİK SANATININ EN GÜZEL ÖRNEKLERİ ÇSM’DE

10.06.2016 - 11:34 | Son Güncellenme:

.

KORE SERAMİK SANATININ EN GÜZEL ÖRNEKLERİ ÇSM’DE

Kore’nin ünlü seramik sanatçısı Kim Yong Moon’un farklı tarzdaki seramik eserlerinden oluşan sergi, 19 Haziran’a kadar Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde sanatseverleri bekliyor.
Çankaya Belediyesi farklı bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Koreli seramik sanatçısı Kim Yong Moon’un eserlerini Ankara’ya taşıyan sergi, Çağdaş Sanatlar Merkezi Füreya Koral Sergi Salonu’nda açıldı.
Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Cho Yun-soo ile Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İncilay Yurdakul ile Seramik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Candan Dizdar Terviel’in katıldığı açılışa, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya da katıldı.
Kore ve Türk halkları arasındaki dostluğun sanatla daha da pekiştiğini belirten Büyükelçi, Çankaya Belediyesi’nin katkıları için teşekkür etti.
SERGİNİN GELİRİ ÇYDD’YE
“Dünyanın başka bir ucundan gelen bir sanatçının eserlerini Ankaralılarla paylaşmasında katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz” ifadeleriyle konuşmasına başlayan Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, Güney Kore Büyükelçisine de teşekkür etti. Kaya, etkinlikte satılacak eserlerden elde edilecek gelirlerin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) gidecek olmasının ise ayrı bir önem taşıdığını belirtti.
Çok sayıda Türk ve Koreli vatandaşın katılımıyla açılan sergi, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 19 Haziran’a kadar açık kalacak.