Kocaeli Körfez'de Kaçak Yapılarla Mücadele Sürüyor

Körfez'de Kaçak Yapılarla Mücadele Sürüyor

07.12.2017 - 15:30 | Son Güncellenme:

.

Körfezde Kaçak Yapılarla Mücadele Sürüyor

KOCAELİ(İHA) – Körfez Belediyesi, ilçe genelinde tespiti yapılan, tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk binaların yıkımını sürdürüyor.
Körfez’de metruk halde bulunan ve vatandaşlar can ve mal güvenliğini tehdit eden, terk edilmiş yapılar, gelen talepler doğrultusunda tespit edilip Körfez Belediyesi zabıta nezaretinde yıkımı gerçekleştiriliyor. Kaderine terk edilmiş metruk yapıları tespit eden ekipler, bina sahipleri ile iletişime geçerek, yapılan görüşmelerin ardından binalara yıkım işlemini uyguluyor. Belediye son olarak Hereke ve Atalar Mahallesi’nde iki metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi.
Güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen yıkımlar hakkında bilgi veren yetkililer, özellikle uyuşturucu madde bağımlıları tarafından kullanıma açık olan ve çevre güvenliği için ileri derece tehlike oluşturan binaların yıkımına öncelik verdiklerini belirtti. Yetkililer, “Başkanımız İsmail Baran’ın talimatlarıyla vatandaşlarımızın huzurunu ve can güvenliğini ön planda tutarak çalışmalarımızı yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yazarlar