Kültür Sanat KÖŞK’ÜN ÖDÜLLERİ KAFADAR, İNAN VE İSTANBUL MODERN’E

KÖŞK’ÜN ÖDÜLLERİ KAFADAR, İNAN VE İSTANBUL MODERN’E

29.10.2010 - 22:26 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı, Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’ni tarih dalında Cemal Kafadar’a, resim alanında Ergin İnan’a ve kültür sanat kurumu olarak İstanbul Modern’e verdi

KÖŞK’ÜN ÖDÜLLERİ KAFADAR, İNAN VE İSTANBUL MODERN’E

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, bu yıl Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’nin tarih dalında Cemal Kafadar’a, resim alanında Ergin İnan’a ve kültür sanat kurumu olarak İstanbul Modern’e verilmesinin kararlaştırıldığı açıklandı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, ödülün, her yıl kültür ve sanatın farklı dallarında isimlere sunulması talimatı verdiği belirtilen açıklamada, ödüller için Prof. Dr. Mustafa İsen, M. Emin Kuz, Ahmet Sever, S. Yusuf Müftüoğlu, Zeynep Damla Güler, Prof. Dr. Nihat Boydaş, Yrd. Doç. Mehmet Kalpaklı’dan oluşan Değerlendirme Kurulu’nun öneride bulunduğu ifade edildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’nin, Tarih dalında, Osmanlı tarihinin zengin kaynakları yanında günümüze kadar göz ardı edilmiş satır aralarını özenle ayıklayıp araştırarak yeni ve özgün yorumlara ulaştığı ve bunları etkileyici bir dil ve üslupla ifade ettiği için Cemal Kafadar’a; resim dalında, modern resim sanatının temel ve evrensel üslubuna klasik sanatlarımızın kimi ögelerini de katarak modern ile evrensel olanla gelenekseli buluşturması çabaları için Ergin İnan’a; klasik sergileme ile sınırlı yapıyı önemli ölçüde değiştirerek aktif bir sanat hareketliliği sağladığı, uluslararası düzeyde sergi ve etkinliklere ev sahipliği yaptığı için İstanbul Modern’e verilmesini uygun görülmüştür.”