Mardin KOSOVA’DAN MARDİN’E ZİYARET

KOSOVA’DAN MARDİN’E ZİYARET

09.04.2014 - 14:45 | Son Güncellenme:

Kosova İslam Birliği üyeleri Mardin Müftülüğü'nü ziyaret etti.

KOSOVA’DAN MARDİN’E ZİYARET

Lutfi Ballek Başkanlığı'nda 15 kişiden oluşan Kosova İslam Birliği üyeleri Mardin Müftülüğü'nü ziyaret etti. Ziyaretçileri makamında kabul eden İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Kosova İslam Birliği ile Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı arasında bilgi ve tecrübe alış verişinde bulunduklarını, Kosova’dan müftü ve din görevlilerinin ülkeye gelerek hizmet içi eğitim gördüklerini ve üst düzey yetkililerinin de başkanlık ve birimlerini inceleyerek bilgi aldıklarını söyledi. Dursun, "Kosovalı kardeşlerimizi aramızda görmek bizleri son derece memnun etmiştir. Mardin’de sizi ağırlamaktan mutluluk duyacağız” dedi.

Haberin Devamı


Kosova İslam Birliği Başkanı Lutfi Ballek, Mardin’de olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun’a Kosova halkının dilek ve temennilerini sundu. Ballek “Türkiye Kosova için çok önemli, Allah’tan sonra en büyük destekçimiz Türkiye. Bize Türkiye her türlü destek ve yardımı yaptığı için teşekkür ediyorum. 2,5 milyon nüfusa sahip olan Kosova’ya savaş çok zarar verdi, insanlarımızı kaybettik, ancak dinlerini ve kendimizi kaybetmedik. Şehit Sultan Murat Hüdavendigar’ın türbesinin Kosova’da olması da bizim için bir şans. Kosova halkı Türkiye’yi ve halkını çok seviyor” diye konuştu.


Tamamı din görevlilerinden oluşan 15 kişilik Kosova İslam Birliği üyeleri daha sonra Mardin’de iki gün sürecek ziyaretlerine başlamak üzere müftülükten ayrıldı.

Yazarlar