Dünya Koşullar müzakereye açık değil

Koşullar müzakereye açık değil

29.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin başkenti Washington’da bulunan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı el-Cubeyr, Katar’a sundukları koşulların “Müzakere edilemez” olduğunu bildirdi.

Koşullar müzakereye  açık değil

El-Cubeyr, “Görüşümüzü ortaya koyduk, adımımızı attık; şimdi davranışını değiştirmek Katarlılara kalmış. Eğer değiştirmezlerse izole edilmiş şekilde kalacaklar” dedi. Suudi bakan, Katar’ın yeniden Körfez İşbirliği Konseyi’ne (KİK) dönmek için ne yapması gerektiğini bildiğini de sözlerine ekledi.
Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır’ın 13 maddeden oluşan taleplerinin Kuveyt aracılığıyla Doha yönetimine ulaştırıldığı uluslararası basına yansımıştı. Katar yönetimi ise taleplerin uygulanabilir, mantıklı, dengeli ve gerçekçi olmadığını kaydetmişti.
Yeni yaptırım mı?
Bununla birlikte Birleşik Arap Emirlikleri’nin Rusya’daki elçisi, Körfez’deki Arap ülkelerinin Katar’a yönelik yeni yaptırımlar planladığını söyledi. İngiliz “The Guardian”a konuşan Büyükelçi Ömer Gobaş, Katar’a karşı bazı yeni ekonomik yaptırımların planlandığını, Katar ile ticaret yapan ülkelerle ticari ilişkilerin azaltılmasının da bunlardan biri olabileceği bildirdi. Gobaş, ticari ortakların Katar ve Körfez ülkeleri arasında seçim yapmasının isteneceğini anlattı.