Muş Köy Okulu Öğrencilerinin Hayali Gerçek Oldu

Köy Okulu Öğrencilerinin Hayali Gerçek Oldu

28.12.2017 - 12:12 | Son Güncellenme:

.

Köy Okulu Öğrencilerinin Hayali Gerçek Oldu

Muş’un Hasköy ilçesine bağlı Koç Köyü İlkokulunda eğitim gören öğrencilerin hayalleri, İstanbul’daki bir kolejin öğrenci ve velileri tarafından gerçeğe dönüştürüldü.
Koç Köyü İlkokulu öğrencilerinin hayallerini yazdıkları mektuplara, İstanbul Işık Koleji İlkokulundan cevap geldi. Koç köyü öğrencilerinin mektuplarını alan Özel Işık Koleji öğrenci velileri, her öğrencinin yazdığı mektuptaki istekleri yerine getirerek, hediyeleri Muş’a gönderdi. Hediyeleri teslim alarak Koç köyüne getiren Muş Alparslan Üniversitesi yetkilileri, herkesin istediği hediyeyi isimleriyle öğrencilere dağıttı. Mutlulukları gözlerinden okunan köy okulu öğrencileri, hediye almanın heyecanının yaşadılar.
Yapılan yardımdan dolayı açıklamalarda bulunan Koç Köyü Okul Müdürü Abdulbaki Zorlu, Muş gibi soğuk bir iklimde elleri ısıtan, yürekleri ısıtan, ayakları ısıtan bir davranış olduğunu söyledi. Anasınıfı öğretmenleri tarafından İstanbul’daki kolejle irtibata geçtiklerini ifade eden Zorlu, "Oradaki veliler sağ olsunlar bizden öğrencilerin hayallerini istediler. Yani karşılığı olan hayal. Bu hayalleri gerçekleştirmek için öğrencilerimizi teker teker gezdik ve sorduk; hayalleriniz nelerdir? Neler istersiniz? Öğrencilerimiz de çeşitli hediyeler istediler. Bot, ayakkabı, araba gibi isteklerde bulundular. İstenen tüm ürünleri temin edilerek bize gönderildi. Öğrencilerimiz baya sevindiler. Bu öğrencileri sevindirenlerden Allah razı olsun” dedi.
Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Öğretim Görevlisi Esra Demir de, burada öğrencilerin heyecanına ortak olmak için bulunduklarını ifade ederek, "Buraya gelmemizin sebebi İstanbul’da Özel Evrenköy Işık İlkokulu tarafından gerçekleştirilmiş olan ‘Bir Dilek Seç, Bir Çocuğa Işık Ol’ projesidir. Bu proje kapsamında bizleri de Muş olarak projelerine dahil ettiler. Bu projeye nasıl ulaştık. ÇocukMUŞuz Bilim Şenliğinde davetli katılımcı olarak gelen Prof. Dr. Erman Tuğrul’un, okulöncesi eğitim alanının önemli isimlerinden birini buraya davet etmiştik. O kolejle bağlantıları olduğu için ve her yıl bu kolej, Türkiye’nin farklı illerindeki çocukların dileklerini gerçekleştiriyor. Biz de 2017 yılı olarak bu projeye katıldık. O yüzden onlara çok çok teşekkür ediyoruz. Az önce de hediyeleri öğrencilere dağıttık. Gönderilen hediyeler çocukların isteklerine göre oluşturulan isteklerdi. Çocuklar ne istemişlerse, hangi renkte, hangi boyda, kıyafet mi, kırtasiye mi, çok çok farklı malzemeler vardı. Mesela bir çocuğumuz çikolata istemiş, bir çocuğumuz kamyon istemiş, büyüklüklerini belirtmişler. Çocuklar ne istemişlerse Özel Evrenköy Işık İlkokulu da velileriyle birlikte onları hazırlayıp, paketleyip, isimlerini özel olarak yazıp göndermişler. Toplamda 203 öğrenciye bu sene destek oldular. Muş olarak da yüz öğrencinin isteklerini gerçekleştirmiş oldular" diye konuştu.
Muş Alparslan Üniversitesi öğrencisi Ayşe Özel ise, "Bizim amacımız köy okullarına ve daha birçok yere ulaşabildiğimiz kadar ulaşmak. Bu köylerden biri de Hasköy Koç İlkokulu oldu. Öğrencilerin hayallerini yazdıkları mektuplar İstanbul’da bir koleje gönderildi. Orada her bir veli bir öğrenci seçerek onların hayallerini gerçekleştirmek için istedikleri hediyeleri gönderdiler. Biz de burada o hediyeleri onlara takdim ettik. Çok güzel hediyeler vardı" şeklinde konuştu.