Muğla KÖYCEĞİZ, MOTOSİKLET FEZTİVALİNE HAZIRLANIYOR

KÖYCEĞİZ, MOTOSİKLET FEZTİVALİNE HAZIRLANIYOR

03.08.2015 - 11:37 | Son Güncellenme:

.

KÖYCEĞİZ, MOTOSİKLET FEZTİVALİNE HAZIRLANIYOR

Köyceğiz Belediyesi ile Ege Yolcu Dergisi’nin her yıl ortaklaşa düzenlediği Motosiklet Festivali bu yıl 20-21-22-23 Ağustos 2015 tarihlerinde 4’ün kez Köyceğiz Günlüklük Kamp Alanında yapılıyor.
Düzenlenecek olan Motosiklet Festivalinde ceşitli yarışmaların olacağı gibi, festivalin ilk gününde Grup Maraton, ertesi gün Grup Örümcek ve 23 Ağustos Cumartesi akşamı da Gece Yolcuları konserler verecek.
Belediye Başkanı Kamil Ceylan festivalle ilgili verdiği bilgide; “Ege Yolcu Motosiklet Grubu ile her yıl birlikte düzenlemekte olduğumuz bu yıl ki festival hazırlık çalışmalarımızı tamamladık. Geçen yıl ilçemize gelen 1500’e yakın motorcu misafirlerimizi yeniden ağırlamanın heyecanını yaşıyoruz. Bu festivalimiz sayesinde sadece ilçemizin değil; Yatağan’dan Fethiye’ye kadar bölgemizin tanıtımı da yapılıyor. Çünkü Köyceğiz’e gelen motorcu kardeşlerimiz, bölgeyi de gezip dolaşıyorlar. Fotoğrafladıkları görüntüleri ve bilgileri internet üzerinden yayınladıkları için ilçemizin ve yöremizin tanıtımına büyük katkı sağlıyorlar. Bu bağlamda ben öncelikle kendilerine çok teşekkür ediyorum. Köyceğiz’in turizm ve ekonomisine katkı sağladığına inandığımız motorcu misafirlerimize ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
Festivalin yapılacağı kamp alanı hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Ceylan sözlerine şöyle devam etti: “Bu yıl Günlüklük Mesire Alanında iyileştirme çalışması başlattık. Burası kışın yağmurlar ve sel nedeniyle sürekli sular altında kalıyor ve her yıl belediyemize yüklü bir külfete mal olan restorasyon çalışmalarına neden oluyordu. Bunu önlemek için buranın zemin kot farkını yükseltip alan içerisinde peyzaj çalışması yapmağa karar verdik. Teknik nedenlerden dolayı bu çalışma ne yazık ki biraz uzadı. Fakat motorcularımızın kamp kuracak olduğu alanı, onların faydalanabileceği bir konuma soktuk. Şimdiden tüm motorcu kardeşlerime hayırlı yolculuklar dileyerek saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”
Ege Yolcu Motosiklet Grubu Başkanı ve festival koordinatörü Nadir Şahin de, yapılacak olan festivalle ilgili olarak; “Türkiye Motosiklet Platformu’na festival tarihimizi önceden bildirdiğimiz için etkinliğimiz diğer illerde yapılan festival tarihleriyle çakışmıyor. Bu da demektir ki, bu yıl Köyceğiz’e daha çok motorcu gelecek. Arkadaşlarımız Türkiye’nin diğer illerinde yapılan motosiklet festivallerine de katılarak festivalimizin duyurusunu buralarda da yapıp, pankart asarak davetlerde bulundu. 20 Ağustos Perşembe akşamı festivalin ilk günü Grup Maraton, ertesi gün Grup Örümcek ve 23 Ağustos Cumartesi akşamı da Gece Yolcuları konserler verecek. Gündüz etkinlikleri içerisinde motorculara bölgeyi gezdirip yöremizin tanıtımını yapacağız. Yöremize büyük katkı sağlayacak olan festivalimize tüm halkımızı davet ediyoruz” diye konuştu.