Gündem KÖYDEKİ CENAZEYE TEPKİ GÖSTERİLDİ

KÖYDEKİ CENAZEYE TEPKİ GÖSTERİLDİ

03.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Savcı Kiraz’ı şehit eden iki DHKP-C’liden Doğruyol Ankara’da toprağa verildi. Şafak Yayla’nın Giresun’un köyündeki cenazesine ise bir grup taşla saldırdı ve naaşın köy mezarlığına gömülmesine izin vermedi

KÖYDEKİ CENAZEYE TEPKİ GÖSTERİLDİ


Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden ve yapılan operasyonda ölen DHKP-C’lilerden Bahtiyar Doğruyol’un cenazesi Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedildi. Doğruyol için Batıkent Cemevi’nde yapılacak cenaze töreninin ailenin isteği üzerine iptal edildiği öğrenildi. Şafak Yayla’nın cenazesi ise memleketi Giresun’un Çanakçı İlçesi’ne bağlı Karabörk köyünde toprağa verildi. Yayla’nın köyde defnedilmesine karşı çıkan bir grup, cenaze evini taşladı.

Basına engel
DHKP-C’lilerden Doğruyol’un cenazesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’ne ait cenaze aracıyla önceki gece Ankara’ya getirildi. Batıkent Cemevi’nde Doğruyol için düzenlenecek cenaze töreni ailenin isteği üzerine iptal edildi. Karşıyaka Mezarlığı morgunda tutulan Doğruyol’un cenazesi yapılan işlemlerin ardından ailesi ve akrabalarına teslim edildi. Kılınan cenaze namazının ardından Doğruyol’un cenazesi Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedildi.
Doğruyol’un mezarında örgütü simgeleyen kırmızı bayrak açıldı, marşlar söylendi. Cenaze defnedilirken, görüntü almak isteyen basın mensuplarına tepki gösterildi. Cenazeye katılanların bir bölümü, gazetecilere, yaklaşmamaları için taş attı.
DHKP-C’li Yayla’nın cenazesi ise İstanbul’da annesi Aysel Yayla ve yakınları tarafından teslim alındı. Bir minibüsle memleketi Giresun’un Çanakçı ilçesine getirilen cenazeyi taşıyan araç, ilçe merkezindeki tepkiler nedeniyle bir müddet burada bekledi.
Cenaze daha sonra Karabörk köyüne ulaştı. Cenazenin köyde defnedilmesini istemeyen yaklaşık 20 kişilik grup “Terörist buraya defnedilmesin, kimsesizler mezarlığına gömülsün” diye bağırarak cenaze evini taş yağmuruna tuttu. Bu sırada aralarında daha önce DHKP-C örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle bir süre cezaevinde tutuklu kaldığı öğrenilen Yayla’nın ağabeyi Bulut Yayla’nın da bulunduğu bazı yakınlarıyla gruptakiler arasında sözlü tartışma yaşandı. Cenaze töreni sırasında yolun karşısında bekleyen grup, İstiklal Marşı okuyarak, çeşitli sloganlar attı. Gruptakilerden bazılarının bu sırada yine taş atması üzerine güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, müdahale ederek gruptakileri uzaklaştırdı. Yayla, yakınlarının katıldığı törenle evinin yakınında toprağa verildi.

Haberin Devamı

‘Savcı düşmanımız değil ki’

Cenaze töreni sırasında Yayla’nın tabutuna sarılarak gözyaşı döken dayısı Esat Berberoğlu, “Önemli olan üç insanın kaybı. Çok başarılı bir operasyonu var devletin ama üç de ölü var” dedi. Güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonu başarılı olarak kabul etmediklerini söyleyen Berberoğlu, şunları söyledi:
“Bu çocuk, bu toprağın çocuğu. Hukuk Fakültesi’nde okuyan bir çocuk. Bunların nedenleri nelerdir acaba? Şimdi çekiyorsunuz, altına ’terörist’ diye yazacaksınız. Lanet olsun, bu ülkenin teröristi kimse, lanet olsun. Terörist bu ülkenin toprağını satanlardır. 20 bin kişinin katiline terörist diyemeyenler, bu çocuğa terörist diyor. Herkese ilan ediyorum; Şafak Yayla terörist değildir. O savcıya da yazık. O bizim düşmanımız değil ki.”

Haberin Devamı

Soma’da takip edildi

Manisa Emniyet Müdürü Tayfun Erdal Ceren, rehine operasyonunda öldürülen DHKP-C’li Şafak Yayla’nın daha önce de, Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği facianın ardından, bir eyleme katılmak için kente geldiğini söyledi. Yayla’nın, Soma’da kaldığı sürede hiçbir eyleme katılmadığını belirten Ceren, buna karşın takip ettiklerini anlattı.
M. Hakkı ÖZBAYIR DHA