Gündem KPSS tercih sonuçları açıklandı mı? (KPSS 2017/1 tercih sonuçları sorgulama)

KPSS tercih sonuçları açıklandı mı? (KPSS 2017/1 tercih sonuçları sorgulama)

12.07.2017 - 10:22 | Son Güncellenme:

Memur olmak isteyen binlerce adayın gözü ÖSYM'de. KPSS 2017/1 tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Bu hafta açıklanması beklenen KPSS 2017/1 sonuçları için ÖSYM'den henüz bir açıklama yapılmadı. KPSS sonuçları ÖSYM resmi internet sayfası üzerinden sorgulanacak.

KPSS tercih sonuçları açıklandı mı (KPSS 2017/1 tercih sonuçları sorgulama)

KPSS tercih sonuçları için heyecan dorukta! Binlerce aday tarafından merak edilen KPSS 2017/1 tercih sonuçları için adaylar gözünü ÖSYM tarafından yapılacak olan açıklamaya dikti. KPSS 2017/1 sonuçlarının bu hafta içerisinde ilan edilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

KPSS ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS 2017/1 tercihlerinin ÖSYM tarafından 7-12 Temmuz tarihleri arasında açıklanması bekleniyordu. ÖSYM'den henüz resmi bir açıklama gelmedi. Tercih sonuçları ilan edildikten sonra adaylar T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin internet sitesinden atama sonuçlarına ulaşabilecekler. ÖSYM’nin internet sitesi dışında mobil uygulaması üzerinden de sonuç bilgisine erişim sağlanabilir. KPSS atama sonuçları ile ilgili olarak adayların adreslerine sonuç belgesi gönderilmeyecektir. KPSS 2017/1 tercihleri kapsamında ÖSYM internet sitesi üzerinden yapılacak olan açıklama tebliğ niteliğinde olacak.

Bir kadro ya da pozisyona yerleştirilen adaylar, atama işlemlerinin tamamlanması için kamu kurum veya kuruluşlarına başvuru işlemi yapacaklar. Atama işlemlerinin tamamlanabilmesi için gerekli olan evraklar ve bu evrakların hangi tarihler arasında teslim edilmesi gerektiği bilgileri, atanan kurum veya kuruluşlardan öğrenilecek. Kamu kurum ve kuruluşları da elektronik ortamda kendi şifrelerini kullanarak atam sonuç bilgisine ulaşabilecekler.

Haberin Devamı