Tokat Kredi Borçlarını Ödeyemeyen Aile Zor Günler Geçiriyor

Kredi Borçlarını Ödeyemeyen Aile Zor Günler Geçiriyor

06.04.2017 - 13:05 | Son Güncellenme:

.

Kredi Borçlarını Ödeyemeyen Aile Zor Günler Geçiriyor

Tokat’ta kredi borçlarını ödeyemeyen 7 kişilik aile zor günler geçiriyor.
Bedestenlioğlu Mahallesinde 2’si erkek 5 çocuğu ile birlikte ikamet eden Mahir Yazar (77) ile Fatma Yazar (66) çiftinin oğlu Hasan Yazar (41) yaklaşık 2 yıl önce çiftçi kredisi çekti. Kredi borcunu ödeyemeyince, kardeşlerinin adına da kredi çeken Yazar’ın, bankalara olan borcu 100 bin liraya yaklaştı. 65 yaş maaşı ile hayata tutunmaya çalışan aile kredi borçlarını ödeyemediği için icralık oldu. Kirada oturdukları evlerinden başka gidebilecek bir yerleri olmadığını ifade eden Yazar, kendilerine uzanacak yardım elini beklediklerini söyledi.
Hasan Yazar, kız kardeşlerinin adına çiftçi kredisi çektiğini belirterek, “Çiftçi kredisi çektim ödeyemedim batırdık. Borçlarım vardı onları ödemiştim. Büyüklerimizden yardım iş bekliyorum. 100 bin liraya yakın borcumuz var. Ev kirasını ödeyemiyoruz. İşsizim, 7 nüfusuz. Devletin yardımı ile geçinmeye çalışıyoruz. Vakıflardan belediyeden yiyecek alıyoruz. Köyde 6 dönüm arazimiz var ama hacizli olduğu için satamıyorum” dedi.
Yazar, evden çıkarıldıkları anda kalacak yerleri olmadığını belirterek, “Kalacak gidecek bir yerimiz yok. Kendimi öldürmeyi bile düşündüm. Bir lira yardım edecek kimsemiz yok. 5 kardeşiz en azından iş imkanı sağlanırsa borcumuzu ödeyebiliriz” diye konuştu.

5 kardeşin 4’ü bekar
Yazar, kız kardeşinin birinin evlenip boşandığını 4’ünün evlilik yapmadığını belirterek, “Maddi yetersizlik, işsizlikten dolayı evlenemedik. Kimsenin kapısına dünür olarak gitme şansımız yok. Paramız olmadığından bekar kaldık. En küçük kardeşim 34 yaşında en büyüğümüz 48 yaşında” ifadelerini kullandı. Niyazi Yazar ise temizlik şirketinde bir yıl çalıştıktan sonrasında işsiz kaldığını, iş aradığını kaydetti.