Gündem Kredi kartı ile MTV ödeme ve 2016 araç vergi işlemleri nasıl yapılıyor?

Kredi kartı ile MTV ödeme ve 2016 araç vergi işlemleri nasıl yapılıyor?

04.02.2016 - 00:16 | Son Güncellenme:

Gelir İdaresi Başkanlığı online hizmetlerini kullanarak kredi kartınız ile MTV ödeme işlemlerinizi halledebilirsiniz. 2016 araç vergi hesaplamanızı da yine online olarak yapabilirsiniz. Detayları haberimizde.

Kredi kartı ile MTV ödeme ve 2016 araç vergi işlemleri nasıl yapılıyor

MTV yani motorlu taşıtlar vergisi motorlu aracı olan her vatandaşın ödemesi gerektiği bir vergidir. Ülkemizde yaşayıp da motorlu bir aracı olan her vatandaş aracının modeline, yılına göre belirli vergiler ödemesi gereklidir. Bu vergileri ödemediğiniz takdirde aracınızın trafiğe çıkması yasaktır. MTV her yıl 2 dönem olarak ödenmektedir. Yılın ilk 6 aylık döneminde ilk dönem vergisi alınırken, son 6 aylık döneminde de son 6 aylık vergisi alınmaktadır. Motorlu aracı olan her vatandaş aynı miktarlarda vergi ödemez. Ödemeniz gereken vergi miktarı bazı kriterlere göre belirlenmektedir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ARAÇ VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

MTV HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ödemeniz gereken vergi miktarı aracınızın yılına, motorun kapasitesine, hacmine ve aracın özelliklerine göre belirlenmektedir. Ödemeniz gereken vergi miktarını MTV hesaplama işlemi sayesinde öğrenebilirsiniz. Hesaplama işlemini gerçekleştirdikten sonra yaşadığınız şehrin vergi dairelerine giderek ödeme işlemini de gerçekleştirebilirsiniz. MTV hesaplama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Ödeme işlemini de anlaşmalı bankaların kredi kartları aracılığı ile ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden MTV hesaplama işlemini Maliye Bakanlığına bağlı olan Gelir İdaresi Başkanlığının internet uygulamasından hesaplayabilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden hesaplama işlemini gerçekleştirebildiğiniz gibi ödeme işlemini de bu sistemden anlaşmalı bankaların kredi kartlarıyla ödeyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Gelir İdaresi Başkanlığı Maliye Bakanlığına bağlı olan bir kurumdur. Maliye Bakanlığının böyle bir çok kurumu vardır. Gelir İdaresi Başkanlığı da vergi işlemlerine bakan bir kurumdur. Gelir İdaresi Başkanlığının hizmet verdiği bir internet uygulaması vardır. Vatandaşlar bu internet uygulamasına giriş yaparak motorlu taşıtlar vergisi, gelir vergisi gibi vergi işlemlerini rahatlıkla gerçekleştirebilmektedir. MTV hesaplama işlemini de Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. MTV hesaplama işlemi için ilk önce yapmanız gereken Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesine giriş yapmaktır.

Giriş yaptıktan sonra hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığının yeni sürümünden işlem yapabilmek için sisteme giriş yapmanız gereklidir. Sisteme giriş yapabilmek için de T.C. kimlik numaranızı, doğum yılınızı, anne kızlık soyadınızın 1. ve 2. harfini girdikten sonra ailenizden birisinin T.C. kimlik numarasını da sisteme girmeniz gereklidir. Doğru bir şekilde bu bilgiler sisteme girildikten sonra sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra Motorlu taşıt işlemleri ekranından da motorlu taşıtlar vergisi hesaplama seçeneğini seçmeniz gereklidir. Açılan sayfada ilk olarak araç tipini seçmeniz gereklidir.

Haberin Devamı

Araç tipini seçtikten sonra aracınızın yaşını da seçmeniz gereklidir. Son olarak da motor silindir hacmini seçtikten sonra ödenecek tutarı öğrenebilirsiniz. Bu bilgileri girdikten sonra sistem MTV hesaplama işlemini gerçekleştirmiş olur. Hesaplama işleminden sonra ödeyeceğiniz yıllık miktar, ilk 6 aylık miktar ve son 6 aylık miktar olarak da belirtmektedir. Hesaplama işlemini tamamladıktan sonra ne kadar MTV ödeyeceğinizi öğrenebilirsiniz. MTV hesaplama işleminin ardından ödemeniz gereken vergi miktarını öğrenebilirsiniz ve bu vergiyi vergi dairelerine giderek ödeyebilirsiniz.