Ekonomi Kredilerde artış olacak

Kredilerde artış olacak

01.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, 2018’de piyasalarda yaşanan değişkenlik ve parasal koşullardaki sıkılaşma yüzünden, yılın ikinci yarısında kredilerin daralma eğilimine girdiğini hatırlatarak, son dönemde beklentilerin düzelmesi ve finansal göstergelerin istikrar kazanmasıyla beraber, kredi ve mevduat faizleri gerileme olduğunu söyledi.

Kredilerde artış olacak

Güzeloğlu şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Son dönemde TL’nin değer kazanması ve finansal göstergelerde yaşanan iyileşmeyle beraber kredi-mevduat faizleri gerilemeye başladı. Ekonomik beklentilerdeki iyileşmenin sürmesi ve sermaye girişlerinin hızlanmasıyla beraber, önümüzdeki dönemde kredilerin tekrar artış eğilimine girmesini bekliyoruz. 2019’un genelinde de sektörün karlılığının ve aktif büyüklüğündeki artışın makul düzeylerde olacağını tahmin ediyoruz.”

Büyüme önemli...

Temel Güzeloğlu, QNB Finansbank’ın önümüzdeki sene, sektörde bekledikleri ılımlı havanın paralelinde güçlü risk yönetimini temel alarak kârlılığa ve büyümeye odaklanmaya devam edeceğini söyledi.

Güzeloğlu, “Bu süreçte teknolojik gelişmeleri ve dijital çağın insanların ihtiyaç ve beklentilerinde yaşattığı değişimi daha da yakından takip edeceğiz” dedi.