Gündem Kreşte skandal! 9 yerinden ısırdı

Kreşte skandal! 9 yerinden ısırdı

22.01.2016 - 09:35 | Son Güncellenme:

Antalya’da 1,5 yaşındaki bebeğin, özel bir kreşte başka bir çocuk tarafından 9 yerinden ısırılmasına ilişkin, kreş yetkilileri hakkında 1 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı

Kreşte skandal 9 yerinden ısırdı

Antalya’da bulunan özel bir kreş ve gündüz bakımevinde 1,5 yaşındaki B.U’nun başka bir çocuk tarafından vücudunun çeşitli yerlerinden ısırılması ve sol orta parmağının kopma noktasına gelmesiyle ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame tamamlandı. Antalya 7. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, B.U’nun bakımından sorumlu Emine K, kreşin sorumlu müdürü Filiz E. ve iş yeri sahibi Fatma G.K’nın kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmediği belirtilen iddianamede, Antalya Hastanesinden 5 Eylül 2015 tarihinde düzenlenen raporda mağdurun basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek şekilde yaralandığı vurgulandı. İddianamede, bilirkişi raporunda da olayın meydana gelmesinde çocuğun bakımından sorumlu olan Emine K. ve iş yeri sahibi Fatma G.K’nın asli kusurlu, kreşin sorumlu müdürü ve grup sorumlusu olan Filiz E’nin ise tali kusurlu olduğu görüşüne yer verildiği belirtildi. Şüphelilerin TCK’nın “Taksirle yaralama” suçunu düzenleyen 89/1 maddesi uyarınca 3 aydan bir yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Dava kapsamında sanıkların önümüzdeki aylarda hakim karşısına çıkmaları bekleniyor.

Babası: Önce kapıya sıkıştı dediler
Baba Volkan U, kreş yetkililerinin kendilerine ilk olarak çocuğun elinin kapıya sıkıştığını söylediklerini iddia etti. Çocuklar arasında bu tür olayların yaşanmasını olağan karşıladıklarını belirten Volkan U, şöyle konuştu: “Bizim öfkemiz, oğlumuzu her yerinden ısıran minik bebeğe değil, bize yalan söyleyen kreş yetkilileri ve sahibinedir. Çocuğumuz bir yerinden değil, tam 9 yerinden ısırılmış. Son olarak orta parmağı kopma noktasına gelmiş. Oğlumun çığlıkları üzerine bakımından sorumlu kişi gelmiş ve oğlumu kurtarmış. Peki 9 sefer ısırıncaya kadar bakıcı neredeydi? Üstelik bizi arayıp, ‘Oğlunuzun parmağı kapıya sıkıştı’ yalanını söylemek ve buna ısrar etmeyi anlayabilmiş değiliz. Ceza davasının ardından tazminat davası da açacağız ve kazanırsak eğer, o parayı yardıma muhtaç çocuklara bağışlayacağız.”