Dünya Krize Rum 'gaz'ı!

Krize Rum 'gaz'ı!

23.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kıbrıs Rum Kesimi açıklarındaki doğalgaz arama çalışmalarıyla ilgili kriz büyümeye devam ediyor. Ada açıklarında doğalgaz arama faaliyetlerinin Türkiye tarafından engellendiğini savunarak, bunun için sert açıklamalar yapan Rum Yönetimi, Türkiye ve KKTC’ye karşı sert önlemler üzerinde çalışmaya başladı.

Krize Rum gazı

Rum Kesimi Başkanlar Konseyi’nin, salı günü, Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafına karşı bir dizi önlemlere başvurulması, heraket tarzlarının geliştirilmesi konularını ele aldığı bildiriliyor. Rum “Politis” gazetesine göre öneriler arasında, KKTC ile Güney Kıbrıs arasındaki geçiş noktalarının kapatılması, KKTC yetkililerinin “Kıbrıs Cumhuriyeti” pasaportlarının iptali gibi unsurlar da yer alıyor.

Sınır kapılarının kapatılması ve pasaportların iptali yönündeki önerileri “aşırı” söylemler diye niteleyen gazete, “Bu öneriler bazı partilerin tepkisini çekti” diye yazdı. Toplantı sonrası Türkiye’nin kınandığını kaydeden gazete, Rum lider Nikos Anastasiadis’in, bu önerileri müzakere kozu olarak kullanacağını” öne sürdü.

Açıklama geldi

Rum Hükümet Sözcüsü Viktoria Papadopoulos, Rum medyasında yer alan “Sınırlar kapatılacak” haberleri üzerine açıklama yapmak zorunda kaldı. Papadopoulos, sözlerinin yanlış anlaşıldığını, konunun gündeme geldiğini, ancak sınır kapılarının kapatılması seçeneğinin resmi olarak düşünülmediğini savundu.

Bu arada Avrupa Birliği üyesi ülkelerin liderlerinin katılımıyla Brüksel’de yapılması beklenen AB zirvesinde, doğalgaz krizinin de ele alınacağı belirtiliyor.