Kültür Sanat Kronos Quartet, Tamburi Cemil Bey çalacak !

Kronos Quartet, Tamburi Cemil Bey çalacak !

12.11.2014 - 13:43 | Son Güncellenme:

Yeni müziğin öncü topluluğu Kronos Quartet, 18 Kasım'da CRR Konser Salonu'nda 10 yıl aradan sonra ilk kez Türkiye'de sahne alıyor.

Kronos Quartet, Tamburi Cemil Bey çalacak

40 yılı geride bırakan yeni müziğin öncü topluluğu Kronos Quartet, 10 yıl aradan sonra ilk kez Türkiye'de... Grup konser programına Tamburi Cemil Bey'den de eserler aldı.

Kronos Quartet, kurulduğu 1973'ten beri yeni eserlerin önde gelen seslerinden biri oldu. Kendine özgü müzik vizyonunu, cesur deneysel tarafıyla harmanlayan grup, benzersiz bir ifade gücü kazandı ve tüm dünyada dinleyicilerin ilgisini çekmeyi başardı.

Kendisi için 400'den fazla eser bestelenen ve düzenlenen Kronos Quartet; Shostakovich, Webern, Bartok ve Ives'den, Astor Piazolla, John Cage, Raymond Scott ve Howlin Wolf'a kadar uzanan çok geniş bir repertuvara sahip... Kronos, Terry Riley ve Henryk Gorecki gibi günümüzün en yetkin isimlerinin yanı sıra Zimbabve, Polonya, Meksika, Avustralya, Japonya, Arjantin ve Azerbaycan'a dek dünyanın farklı yerlerinde en yenilikçi bestecilerle çalışıyor. Dörtlü halen, John Adams, Franghiz Ali-Zadeh, Diamanda Galas, Osvaldo Golijov, Ben Johnston, Steven Mackey, Arika Nishimura, GAbriela Ortiz, P.Q. Phan, Steve Reich, Somel Satoh, Peteris Vasks ve Guo Wenjing’in de içinde bulunduğu birçok besteciyle işbirliği içinde oldu.

Aleksandra Vrebalov / ...hold me, neighbor, in this storm...

Kronos Quartet
1. Keman: David Harrington
2. Keman: John Sherba
Viyola: Hank Dutt
Viyolonsel: Sunny Yang

Yazarlar