Kayseri KTO MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

KTO MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

26.05.2015 - 18:34 | Son Güncellenme:

.

KTO MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Kayseri Ticaret Odasının (KTO) Mayıs ayı meclis toplantısı yapılırken, toplantıda konuşan KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, faizlerin düşmesi gerektiğini belirterek, “Faizler düşmesi gerekir ki yatırım yapılsın” dedi.
Rifat Hisarcıklıoğlu konferans salonunda yapılan Mayıs ayı meclis toplantısında gündem maddeleri görüşüldü. Ardından konuşan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, “Faizlerin inme hususunda biz Kayseri Ticaret Odası olarak üyelerimizi burada temsilen konuşmak durumundayız. Kendi görüşlerimizi burada açıklamak durumunda olursak olmaz. Çünkü 17 bin üyeyi temsil ediyoruz. Dolayısıyla iş dünyasının hangi konularda sıkıntısı varsa onları dile getirmek durumundayız. Faizlerin düşmesi gerekliliği hususu herkes tarafından kabul edilen bir konudur” diye konuştu.
Hiçyılmaz ayrıca, “Tabi Türkiye’de faizler ‘hadi arkadaş in’ demeyle inmez. Elbette bunun belli kuralları vardır. Ben iş dünyasının temsilcisi olarak faizlerin inmesi gerekliliği hususunu söyledim. Çünkü biz yatırım yapmak zorundayız. Yatırım yapmak zorundayız ki istihdam sağlayalım. Ürettiklerimizi ihraç edelim. Bunların hepsini iş dünyası yapacak. Başka hiç kimse yok. Biz bu yatırımı yaparken para lazım. Her zaman söylüyoruz tasarruflarımız yatırım yapmak için yeterli değil. Dolayısıyla dışarıdan kaynak kullanmak zorundasın. Bu kaynağı kullanırken de ucuz faizli kaynaklar bulmak zorundayız. Bu açıdan faizler düşmesi gerekir ki yatırım yapılsın” şeklinde konuştu.
Sözlerini sürdüren Hiçyılmaz, “7 Haziran’da seçim var. Yapılacak olan seçimlerin ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Biz iş dünyası olarak istikrarın ve güven ortamının çok önemli olduğunu özellikle belirtmemiz gerekir. İstikrar bizim herşeyimiz. Eğer istikrarımızı kaybedersek neticesinde olabilecekler geçmişte yaşandı diye düşünüyorum. Umut ediyorum istikrar devam eder ve neticesinde Türkiye herhangi bir sıkıntıya girmez diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Yazarlar