Ekonomi Küçük dostlara büyük teknoloji

Küçük dostlara büyük teknoloji

08.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Evcil dostlarımız da teknolojinin nimetlerinden yararlanıyor. Onlar ve hayvan severler için geliştirilen pek çok uygulama, cihaz bulunuyor. Yerli geliştiriciler de bu alana odaklanıyor

Küçük dostlara büyük teknoloji

Hafta içinde 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nü kutladık. Bütün gözler dostlarımıza çevrilirken onlar için geliştirilen teknolojiler de ilgi odağı oldu. Özellikle evlerde beslediğimiz dostlarımız da artık teknolojinin nimetlerinden yararlanıyor. Akıllı tasmalar, kaybolmaya karşı takip cihazları, mobil uygulamalar gibi pek çok ürün onlar için geliştirilmiş durumda. Dünyada çok yaygın hale gelen bu uygulamalar Türk hayvanseverler tarafından da kullanılıyor. Dostlarımız için geliştirilen cihaz ve uygulamalara göz attık.

Haberin Devamı

Küçük dostlara büyük teknoloji

‘Sahiplendiren’ mobil uygulama

Bir sosyal sorumluluk projesi olan S.O.S Pets mobil uygulaması, evdeki ve sokaktaki dostlarımızı sahiplendirme, kayıp ya da acil müdahale gerektiren durumlar için yardım bulma imkanı içeriyor. Size en yakın veteriner kliniğine ulaşma şansı sunuyor. S.O.S Pets, sokaktaki küçük dostlarımızla ilgili pek çok sosyal sorumluluk projesinde yer almış, ücretsiz sahiplendirme, sokaktaki canların korunması, tedavi ettirilmesi gibi konulara gönül vermiş olanlarla bu konudaki eksik ve sıkıntıları görerek hazırlanmış. Kâr amacı gütmeyen, AppStore ve PlayStore’dan indirilebilen bir uygulama.

Sosyal ağları var

Petle, hayvanseverlere özel, konum bazlı yerli sosyal platform. Dostlarınızın fotoğraflarını kolayca paylaşıp kayıp, sahipsiz veya yuva arayan canlar için çözümün bir parçası olabiliyorsunuz. Petle, hayvanları ve sahiplerini biraraya getirmeye yardımcı oluyor. Kayıp ve yuva arayan özelliğiyle pek çok cana da yardım etme imkanı sunuyor. Yolunu kaybetmiş bir dost veya yalnız kalmış bir can için çözümün bir parçası olabilirsiniz. Bu mobil uygulamayı Google Play ve App Store’dan indirip kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yerli takip künyesi

Koala, köpek ya da kedinizin tasmasına kolayca takılır şekilde tasarlanmış ince ve hafif bir cihaz ve mobil uygulamadan oluşan yerli evcil hayvan takip sistemi. Koala cihazı sürekli olarak çevreye ‘Ben Burdayım’ şeklinde Bluetooth sinyalleri yayıyor. Mobil uygulama sinyalleri belirli menzil içinde yakalayarak sahiplerine iletiyor. Böylece kayıp hayvanları da bulmak mümkün oluyor. Evcil hayvanınızın bilgileri ve fotoğrafıyla profil oluşturup Koala cihazını uygulamaya ekleyerek cep telefonunuzdan minik dostunuzu takip edebilirsiniz.

Her an gözünüzün önünde olsun...

Alcatel’in MoveTrack takip cihazı sayesinde evcil hayvanlar artık daha güvende hissedecek. Evcil hayvanınızın her an nerede olduğunu bileceksiniz.

Alcatel Move Track GPS takip cihazı, renkli ve darbelere dayanıklı silikon kılıfı sayesinde evcil hayvanların tasmalarına kolaylıkla takılabiliyor.

Haberin Devamı

Suya ve toza karşı IP 67 standardında dayanıklı olan cihaz, özel bir mobil uygulamayla kullanıcılara sanal bir güvenlik çiti oluşturma imkânı tanıyor. Evcil hayvanlar bu çitin dışına çıktığında kullanıcılar anlık bildirim alarak durumdan haberdar oluyor.

Neffos markasıyla ‘cep’te hedef büyüttü

Kablosuz ev ekipmanları firması Çinli TP Link, Türkiye pazarında cep telefonunda da hedef büyüttü. Markanın pazarda dört modeli bulunuyor. Neffos C5L ve Y5L modelleri, 600 TL fiyatıyla giriş seviyesine hitap ediyor. Neffos X1 ve X1 Max ise 1.000-1.200 TL’lik satış fiyatıyla orta segmenti hedefliyor. Üst segment için de yeni model planları yapıyor.

TP Link Türkiye Ülke Müdür Yardımcısı Ali Dinçer, ağ ürünlerinde pazarda güçlü olduklarını ve cep telefonuyla beraber evlere yönelik çözüm ailesini tamamladıklarını söyledi. Bugüne kadar Türkiye’de dört model cep telefonuyla 15 bin adetlik satış yaptıklarını belirten Dinçer, “Yeni ürünler de gelecek. Çift lensli yeni cep telefonu modellerimizi gelecek yılın ilk çeyreğinde pazara sunacağız. Cep telefonuna odaklanmaya devam edeceğiz. Bu ürün segmentinde hedeflerimiz büyük. Ürün kalitesi, fiyat ve performansla bu alanda fark yaratıyoruz. Hedefimiz pazardan yüzde 2’lik pay almak. 14 milyonluk pazarda 250 binlik ürün satmayı hedefliyoruz. Genpa ile çalışıyoruz. Teknoloji marketleri ve operatör kanalında da satış için görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Haberin Devamı

Her alanda yeni ürün

TP-Link diğer yandan kablosuz ağ pazarına da yeni ürünlerini sunmaya devam ediyor. Dinçer, en sonra hem akıllı priz hem de Wi-Fi menzil genişleticisi özelliğine sahip RE270K’yı pazara sunduklarını dile getirerek, “Klasik bir Wi-Fi menzil genişletici gibi prize takılarak kullanılan ürün, üzerinde yer alan akıllı priz sayesinde evlerdeki akıllı olmayan elektrikli cihazları uzaktan yönetmeyi sağlıyor. Aynı zamanda menzil genişletici özelliği ile Wi-Fi sinyallerini evin her noktasına ulaştırabilen ürün, her marka ve model modem/router’larla uyumlu çalışabiliyor” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Geniş alanda güvenli ‘net’

Ali Dinçer, bireysel yanında kurumsal tarafa da odaklanacaklarını belirterek, şunları söyledi:

“Çok sayıda farklı insanın kablosuz ağa bağlandığı kamuya açık olan yerler, işletmeler için çözümlerimiz var. Kolay yönetilebilen EAP serisi erişim noktalarını yeni ürünlerle genişletiyoruz. Başta okul, otel, AVM, kafe gibi geniş alana yayılmış işletmelere güvenli ve düzenli kablosuz internet bağlantısı sağlıyoruz” dedi.

YENİ ÜRÜN

Alcatel oyun, müzik ve film keyfini dev ekrana taşıdı

Alcatel A3 XL, 6 inç HD ekranla geldi. 4.5G süper hızlı bağlantı gibi teknolojilerle donatılan A3 XL, oyun, film ve müzik keyfini her zaman, her yerde yaşamak isteyen kullanıcılara hitap ediyor. Ses netliği ve geniş açılı, canlı HP IPS renkli ekranyla ilgi çekiyor. Parmak izi teknolojisiyle kişisel dosyaların güvenliğini sağlayan üründe, parmak izi tanıma özelliği yalnızca telefonun kilidinin tek dokunuşla açılmasını değil, aramalara hızlı yanıt verme, hızlı fotoğraf çekme ve dosyalara erişim imkânlarını da sağlıyor. A3 XL’de 8 Megapiksel ön ve 15 Megapiksellik arka kamera bulunuyor. Dual flaş özelliği ile gündüz ya da gece fark etmeksizin net fotoğraflar çekilebilmesini sağlyor. Fiyatı 999 TL olarak açıklandı.

YENİ YATIRIM

Türk girişimine yabancı ilgisi

Bulut tabanlı personel yönetimi ve insan kaynakları yazılımı Kolay İK, 3. tur yatırımını aldı. Alman yatırım şirketi Monkfish Equity, Kolay İK’nın 3.tur yatırımında Türk girişimine yaklaşık 1.000.000 dolar değerinde yatırım yaptı. Kolay İK, 2017 yılında 7 kat büyüyerek 10.000’in üzerinde şirket ve 110.000’in üzerinde çalışana personel yönetimi ve insan kaynakları alanlarında çözümler sunuyor.

Kolay İK kurucu ortaklarından Çağlar Yalı, “Öncelikli pazarı Türkiye olan bir girişimin Alman bir yatırım şirketinden yatırım alması bize ne kadar inanıldığını gösteriyor. Bir taraftan Türkiye’de hem KOBİ pazarında hem de kurumsal pazarda hızlı büyümeyi sürdürürken globalde de yeni ülkelere açılma fırsatını bu turla beraber yakalamak istiyoruz” dedi.