Dünya Kudüs satılık değildir!

Kudüs satılık değildir!

04.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Filistin Devlet Başkanlığı, ABD Başkanı Donald Trump’ın “Filistin yönetimine ekonomik yardımları kesebileceği” yönündeki tehditlerine tepki gösterdi. Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, yaptığı açıklamada, “Kudüs ve mukaddesatı satılık değildir, değeri altın ve gümüşle ölçülemez” ifadesini kullandı.

Kudüs satılık değildir

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Hanan Aşravi de Trump’ın tehditlerine tepki göstererek “ABD’nin şantajlarına teslim olmayacaklarını” ifade etti. Aşravi, açıklamasında, “Filistin liderliği ABD’nin şantajına teslim olmayacaktır. Başkan Trump, bizim barış, özgürlük ve adaleti elde etme çabalarımızı baltaladı. Şimdi de bizi pervasız ve sorumsuz siyasetinin sonuçlarından sorumlu tutarak cezalandırmakla tehdit ediyor denildi. Trump’ın Filistinlileri parayla satın almaya çalıştığını vurgulayan Aşravi, “Filistinlilerin hakları satılık değildir” ifadesini kullandı.
Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC) Genel Sekreteri Yardımcısı Kays Abdulkerim de ABD’nin Filistin yönetimine yönelik yardımları kesme tehdidini “şantaj” olarak nitelendirdi. Abdulkerim, “ABD, Filistinli mültecilerin yaşadığı trajedinin artmasına katkıda bulundu. ABD, bugün de Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşuna (UNRWA) yardımı kesmek suretiyle onların davasını tasfiye etmeye çalışıyor” diye konuştu.
ABD Başkanı Trump, Ortadoğu barış sürecinde müzakere masasında olmaması durumunda Filistin yönetimine ekonomik yardımları kesebileceği sinyalini vermişti. Twitter’dan yaptığı açıklamada Filistin yönetimini hedef alan Trump, ABD’nin her yıl Filistin yönetimine yüzlerce milyon dolarlık yardım yaptığını kaydederek, “karşılığında herhangi bir takdir veya saygı görmediklerini” savunmuştu.