Gündem Kulp’ta 4 terörist etkisiz hale getirildi

Kulp’ta 4 terörist etkisiz hale getirildi

20.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Kulp’ta 4 terörist etkisiz hale getirildi

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre İl Jandarma Komutanlığınca Lice, Hani ve Kulp ilçeleri sınırları içinde 17 Nisan tarihinde jandarma komando, polis özel harekat timleri ve güvenlik korucularının katılımıyla “Bayrak-82 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sergen Çakmak” özel birlik operasyonunun başlatıldı. Operasyon kapsamında önceki gün Kulp ilçesinin Yaylak mezrası sınırları içinde jandarma komando ve güvenlik korucu timleri ile bir grup PKK’lı terörist arasında sağlanan temas neticesinde 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, “Hani ilçesi-Topçular köyü karayolu Şekale Tepe mevkisinde 19 Mart’ta gönüllü güvenlik korucusu Yaseddin Opçin’in şehit edilmesini müteakip, teröristlerce yağmalanan Kalaşnikof piyade tüfeğinin de aralarında bulunduğu 3 Kalaşnikof, M-16 piyade tüfeği, RPG-7 roketatar, 2 el bombası, 9 şarjör, 171 fişek ve çeşitli malzemeler ile çok sayıda giyim, yaşam ve tıbbi malzeme ele geçirilmiştir” denildi.

Değeri 9 milyon lira

Operasyon bölgesindeki 61 konut ve eklentisinde yapılan aramalarda ise 9 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldığı bildirilen açıklamada piyasa değeri 9 milyon lira olan, 5 bin metrekarelik alan içinde 30 bin kök kenevir ele geçirildiği kaydedildi.