Kültür Sanat 3 katlı binada "Araf"

3 katlı binada "Araf"

08.11.2017 - 14:05 | Son Güncellenme:

Kuzguncuk Sanat Tiyatrosu'nun "ARAF" oyunu Kuzguncuk'ta üç katlı ahşap bir binanın üç farklı odasında "birbirlerine tamiri imkansız biçimde hasar vermiş olan bir kadınla bir adamın, birbirlerini acımasızca sorgulamalarını" sahneye taşıyor.

3 katlı binada Araf

Ariel DORFMAN'ın yazdığı, A. Feyzi KORUR'un çevirdiği, Doğuş ELDEN'in tasarlayıp yönettiği, Nuri GÖRSEV ve Özlem USLU'nun rol aldığı Kuzguncuk Sanat Tiyatrosu'nun "ARAF" oyunu Kuzguncuk'ta üç katlı ahşap bir binanın üç farklı odasında "birbirlerine tamiri imkansız biçimde hasar vermiş olan bir kadınla bir adamın, birbirlerini acımasızca sorgulamalarını" sahneye taşıyor.

Haberin Devamı

Alışıldık sahneleme tekniklerinden farklı olarak tasarlanan ve seyirci sayısı 10 kişi ile sınırlı tutulan oyun, "katlanılamaz bir saldırı karşısında yıkıldığımızda ne yapmamız gerektiği sorusunu soruyor ve kurbandan suçlayıcıya, kurbandan saldırgana, saldırgandan kurbana geçmenin ne kadar kolay olduğunu ortaya koyuyor."

Araf özünde oldukça sert ve psikolojik bir metin; aynı zamanda kadın-erkek ilişkisi üzerinde “kim suçlu, kim affedilebilir, kim haklı?” meselelelerinin irdelendiği, nefeslerin birbirine çarptığı farklı bir oyunun parçası olmak isteyenler için benzersiz bir deneyim.

Araf'ın Kasım ayı programı ise şöyle; 8-19 ve 29 Kasım. Biletler Kuzguncuk Sanat gişesinden ve tiyatrolar.com adresinden temin edebilebilmekte.

Haberin Devamı

Adres: İcadiye caddesi no: 85