Kültür Sanat 41 yılın film şeridi

41 yılın film şeridi

24.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

8-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek 41. İstanbul Film Festivali’nin programı açıklandı. Dünya sinemasının en yeni örnekleri, kült yapıtlar, usta yönetmenlerin son filmleri, yeni keşifler ve gizli hazinelerin aralarında olduğu 135 uzun ve 22 kısa metrajlı filmden oluşan zengin programıyla festival takipçileriyle buluşuyor.

41 yılın film şeridi

Festival kapsamında 12 günde, 14 bölümde 43 ülkeden 164 yönetmenin filmleri gösterilecek. Bu yıl gösterimler Beyoğlu’nda Atlas 1948, Beyoğlu Sineması, Pera Müzesi Oditoryumu, Nişantaşı’nda CineWAM Premium+ City's (Salon 3 ve Salon 7) ve Kadıköy’de Kadıköy Sineması ile Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi olmak üzere yedi salonda yapılacak. Festivalde gösterimlerin yanı sıra konuk yönetmen ve oyuncuların katılımıyla gerçekleştirilecek sohbetler, konserler ve özel etkinlikler de yer alacak.

Haberin Devamı

Festivalin açılışını, dünya prömiyerini bu sene Berlin Film Festivali'nde yapan ve Meltem Kaptan’a En İyi Başrol Performansı Ödülü kazandıran “Rabiye Kurnaz George W. Bush'a Karşı” yapacak. Merakla beklenen Ulusal Yarışma’da Altın Lale için, yapımı 2021-2022 sezonunda tamamlanan 12 film yarışacak. En İyi Film’e 200.000 TL ödül verilirken bu sene 50. yaşını kutlayan Milliyet Sanat Dergisi de ilk kez, En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü kazanacak kişiye 10.000 TL ödül takdim edecek. “Mukavemet” (Soner Caner), “Geceden Önce” (Ali Kemal Çınar), “Klondike” (Maryna Er Gorbach), “Turna Misali” (İffet Eren Danışman Boz), “Yaban" (Tareq Daoud), “Ela ile Hilmi ve Ali” (Ziya Demirel), “Zuhal” (Nazlı Elif Durlu), “Dört Duvar” (Bahman Ghobadi), “Çilingir Sofrası” “Ali Kemal Güven”, “Bana Karanlığını Anlat” (Gizem Kızıl), “Birlikte Öleceğiz” (Hakkı Kurtuluş, Melik Saraçoğlu) ve “Kerr” (Tayfun Pirselimoğlu) Ulusal Yarışma’da Altın Lale için yarışacak.