Kültür Sanat Adam buhar olup uçmuş sanki

Adam buhar olup uçmuş sanki

09.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

“Geçtiğimiz günlerde Sedat Girit’in kuzeni Burak Girit’e rastlamıştık Zühre’yle,” diye başladım ve süreci anlattım. Sonunda da, “Özetle arkadaşlar, Sadık Girit öldürülmeden önce hem olayın cinayet olduğunu, hem de katilinin adını yazmıştı,” dedim.

Adam buhar olup uçmuş sanki

 

“Yani katili şimdi Ömer mi oluyor?” diye sordu amir.

Haberin Devamı

“Arkadaşlar, Sadık Girit intihar etmedi ve katilinin adını da yazdı. Bu Ömer adında biri. Bu Ömer’in de büyük ihtimalle bahçesini satın alan, sonradan geri vermeyen Ömer Akbaş olduğunu, Sadık Girit’i şu an için bilmediğimiz bir nedenden ötürü öldürdüğünü, sonra da kızını öldürdüğünü ve olaya intihar süsü verdiğini tahmin ediyorum.”

Herkes nefesi kesilmiş beni dinliyordu. Bu senaryomu anlatırken adı geçenlerin fotoğraflarını da panoda tek tek göstermiştim. Fotoğrafların bazılarını Burak Girit’ten istemiştim.

***

Hala kimse konuşmuyordu, herkesin nutku tutulmuş gibiydi. Neden sonra bir alkış sesi duydum. Amir alkışlayıp yanıma geldi “Seni kutluyorum Ayvaz,” dedi. Amirin ardından ekip arkadaşlarım da beni alkışlayarak kutladılar.

Haberin Devamı

“Peki bu konuda şimdi sizlerin görüşlerini de almak isterim. Haklı olabilir miyim? Ne diyorsunuz?”

Zühre sitem dolu bakışlarından sonra ilk sözü aldı. “Aşkolsun komiserim bize hiç haber vermediniz.”

“Aslında bu senaryoyu birkaç saat önce hazırladım. Yani saklamadım. Mektupta şifre olabileceğini çok yeni düşündüm ve bugün tahminim doğru çıkınca hemen bir senaryo oluşturdum. Bu yüzden bu düşüncelerimi sizlerle hemen paylaşmak istedim. Daha ortada çözülmüş bir cinayet yok. Seri cinayetler işleyen katil ortada dolaşıyor ve benimkisi sadece bir tahmin.”

Seza Komiser bana katıldığını söyledi. “Bence bu senaryo çok akla yatkın Ayvaz. Sana katılıyorum. Sedat Girit şu anda senin de bu ortaya koyduğun bilgilerle baş şüpheli bence de. Yani Sedat Girit’i mutlaka bulmalıyız ve sorgulamalıyız derim ben.”

“Nasıl bulacağız Seza Komiserim. Adam buhar olup uçmuş sanki…” dedi Ali.

“Onu bulmalıyız, mutlaka birtakım izler vardır. Şu senin adamları biraz daha sıkıştıralım Ayvaz,” diye karşılık verdi Seza. “Ömer Akbaş’ı da takibe alırsak katili yakalayabiliriz. Muhtemelen katilin hedefi Ömer Akbaş. Kare asın son elemanını beklediği için sessiz şu an,” diye katıldı Güzide.

Amir, Güzide’nin bu fikrini başını sallayarak onayladı. “Bence Güzide haklı. Bu durumda Sedat Girit ile Ömer Akbaş kilit isimler. Bunları izlememiz gerekiyor. Yani iki şüpheliden birini bulmalıyız. Tabii katilseler. Ayvaz yanılmıyorsa…”

Haberin Devamı

“Zühre sen diyorsun?” diye sordum onun da fikrini alabilmek için. “Valla arkadaşların ortaya attıkları fikirler mantıklı. Aklın yolu birdir. Ben de katılıyorum. Yalnız bu David meselesi ne olacak? İşin içinde başka şeyler de olabilir mi acaba? Ben David’in de takip edilmesi gerektiğine inanıyorum. Onu yok sayamayız.”

Toplantıya son noktayı koyma vakti gelmişti.

“Hepiniz fikrinizi belirttiğiniz için teşekkür ediyorum. Aşağı yukarı hepimiz aynı görüşteyiz. Yani izlememiz gereken üç kişi var bu durumda. Birisi iki yıldır kayıp olan Sedat Girit, diğeri halen yurt dışında bulunan Ömer Akbaş, üçüncüsü de Zühre’nin dediği gibi her ihtimale karşı David. Bu durumda üç kişiyi, üç gruba ayrılarak izleyeceğiz. Güzide sen büroda yine her zamanki gibi organizasyonu ve bilgi akışını sağlayacaksın. Bizi yönlendireceksin gerektiğinde. Herkes nerede olduğunu, ne yaptığını önce Güzide’ye bildirecek. Güzide bu orkestranın şefi olacak. Tabii Güzide’nin yanı sıra bana ve Seza Komiser’e de bilgi verilecek. Güzide organizasyondan sorumlu sensin. Hiçbir şeyi atlamıyorsun. Büroya daha erken geliyor ve daha geç çıkıyorsun, tamam mı?”

Haberin Devamı

Güzide heyecanlanmış ve sorumlu tutulmaktan dolayı da mutlu olmuştu. “Tamam komiserim,” dedi coşkulu bir sesle.

***

“Seza sen deşifre olmuş olabilirsin David konusunda. Sen Ali’yle birlikte Sedat Girit’i izle. İzle derken bulmaya çalışalım. Cengiz David’i izlesin. Zühre ile ben de Ömer Akbaş’ı alıyoruz.”

Seza el kaldırarak, “Benim ekipten iki adamımı Ahmet ve Sedat’ın evinin yakınına koyacağım. Bu Ahmet’e para ödeme konusunu takip etsinler çaktırmadan. Parayı koyanı bulursak Sedat Girit’i de bulabiliriz.”

“Çok iyi olur Seza. Bu gerçekten çok önemli. Senin ekiptekiler sorun çıkarmaz sanırım?”

“Olur mu öyle şey, tabii ki çıkarmazlar. Bir hepimiz biriz, suçluları yakalamak için görevdeyiz.”

“Tabii Ayvaz, ne biçim soru o öyle,” diye araya girdi amir.

Haberin Devamı

“Tamam, affedersiniz. Yani sen Sedat Girit’i bulmaya çalışacaksın. Ama birer adamını da sırf bu parayı ödeyen kişiyi bulmaları için evlerin yakınına koyacaksın, doğru mu anladım?”

“Aynen öyle Ayvaz.”

“Pekala, Zühre lütfen toplantıda konuşulanları Cengiz’e de özetle anlat; o da öğrensin. Şimdi izninizle eve gidip biraz dinlenmek istiyorum. Planı uygulamaya yarın sabah başlıyoruz. O zaman Seza Komiserim sen iki adamını şimdiden ayarlayabilir misin?”

“Tabii ayarlarım. Hatta birazdan gidip takibe başlasınlar.”

“Ama lütfen dikkatli olsunlar.”

“Merak etme, iyi ve sıkı çocuklardır.”

“O zaman sizlere kolay gelsin arkadaşlar,” dedikten sonra evin yolunu tuttum. Evde keyif yapmak için sayılı saatlerim vardı. İyi dinlenmeli ve iyi bir uyku çekip yarına hazır olmalıydım.

Bu arada Barbaros aramış, geçmiş olsun dileğinde bulunmuştu. Ona da teşekkür ederek dikkatli olmasını söyledim. David’e dikkat etmesini özellikle tembihledim. O da bir şey duyduğu takdirde beni arayacağını söyledi.

Eve girip televizyonun karşısına kuruldum. Bugün güzel bir gündü. Kendimi ödüllendirmeliydim. Büyük bir karışık pizza beni mutlu edebilirdi örneğin.

ARKASI YARIN...