Kültür Sanat Aktivistler kendilerini açıkladı

Aktivistler kendilerini açıkladı

21.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz günlerde Vincent van Gogh’un “Ayçiçekleri” tablosuna çorba fırlatan Just Stop Oil hareketi aktivistleri yayınladıkları açıkmayla TikTok ve Twitter’da viral oldu.

Aktivistler kendilerini açıkladı

Tabloya bir zarar vermediklerini açıklayan eylemcilerin videosu TikTok’ta 1,7 milyon kez ve Twitter’da 7,1 milyon kez izlendi. 

Haberin Devamı

Anna Holland’la beraber dünyaca ünlü tabloya iki kutu domates çorbası fırlatıp ardından ellerini Ulusal Galeri’nin duvarına  yapıştıran Phoebe Plummer, video paylaşımla  yaptıkları eylemin önemli olan sorunları konuşmayı sürdürmek amacıyla düzenlediklerini söyledi. Plummer, açıklamasına “Bu eylemleri medyanın dikkatini çekmek ve insanların bundan bahsetmesini sağlamak için kullanıyoruz ve direnişin işe yaradığını biliyoruz, tarih bize bunun işe yaradığını gösterdi” diyerek devam etti. 

DESTEK TARTIŞMASI

Konuya dair diğer dikkat çeken ayrıntı ise Just Stop Oil’ı fonlayan gizli ismin ABD’li petrol devi Paul Getty’nin torunu Aileen Getty olması.  Getty’nin  ortaklığında kurulan İklim Aciliyeti Fonu’nun, Yok Oluş İsyanı ve Just Stop Oil gibi çevreci gruplara 4 milyon dolar civarında kaynak aktardığı ortaya çıktı. Sosyal medyada bir tartışmaya yol açan bu olaya dair İklim Aciliyeti Fonu, Aileen Getty’nin hiçbir zaman petrol sektöründe yer almadığını vurgulayarak bunun Getty’nin ailesinin işi olduğunu söyledi.