Kültür Sanat Ankara’da finalistler belli oldu

Ankara’da finalistler belli oldu

11.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 3-11 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek 33. Ankara Film Festivali’nde finalistler açıklandı.

Ankara’da finalistler belli oldu

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda Özcan Alper’in Altın Portakallı “Karanlık Gece”si, Gizem Kızıl’ın “Bana Karanlığını Anlat”, Onur Ünlü’nün “Bomboş”, Ali Kemal Güven’in “Çilingir Sofrası”, Ziya Demirel’in “Ela ile Hilmi ve Ali”, Ümran Safter’in “Kabahat”, Selcen Ergun’un “Kar ve Ayı”, Maryna Er Gorbach’ın “Klondike”, Emin Alper’in “Kurak Günler”, İsmet Kurtuluş ve Kaan Arıcı’nın “LCV (Lütfen Cevap Veriniz)”, Soner Alper’in “Mukavemet” ve Çiğdem Sezgin’in “Suna” filmleri yarışacak.

Haberin Devamı

Ulusal Kısa Film Yarışması’nda Emre Sefer’in “Babamın Öldüğü Gün”, Kasım Ördek’in “Birlikte, Yalnız”, Yağmur Mısırlıoğlu’nun “Bugün Değil”, F. Nur Özkaya’nın “Ev Diye Bir Şey Yok”, Zahid Çetinkaya’nın “Fraktal: Para Adam”, Alkım Özmen’in “Gece Babamızı Ararken”, Ercan Selim Öngöz’ün “İnsan Ne Zaman Ölür”, Benhür Bolhava’nın “Koyun”, Oğuzhan Kaya’nın “Megalopolis”, Tanju Özdemir’in “Niyetler” ve Alican Durbaş’ın “Uzak Ayna” filmleri seçildi.

Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda da Mahmut Fazıl Coşkun’un “Crossroads”, Sezer Ağgez’in “Fatma’dan Sonra 40 Yıl”, Berfi Dicle Öğüt’ün “İki Nehir Arasında”, Berna Gençalp’in “Kim Mihri”, Pelin Asal’ın “Kuru Pasta Gazoz”, Deniz Yüksel Abalıoğlu’nun “Maffy’s Jazz”, Ayça Çiftçi’nin “O Sırada Henüz”, Deniz Telek’in “Suyu Bulandıran Kız”, Kadir Can Arabacı’nın “Üç Ordu” ve Zeynep Demirhan’ın “Yüzler” filmleri yarışacak. Proje Geliştirme Desteği’nde ise Melik Kuru’nun “Aşk Hakkında Bildikleri Her Şey”, Banu Sıvacı’nın “Günyüzü”, Aslı Akdağ’ın “Güve”, Barış Fert’in “Her Şeyi Hatırlarmış Gibi”, Eray Demir’in “Kayıp Zamanın Peşinde”, Münir Alper Doğan’ın “Norgunk”, Elif Eda Karagöz’ün “Süt Çiftliği”, Elif Sözen’in “Veha”, Batıkan Köse’nin “Yaratıcı İntiharlar Departmanı”, Mustafa Efelti’nin “Zero-Sarı” adlı projeleri seçildi.