Kültür Sanat Babylon bu hafta gümbür gümbür!

Babylon bu hafta gümbür gümbür!

06.03.2012 - 13:42 | Son Güncellenme:

Babylon’da yeni hafta Salı Akşamı İskender Paydaş’ın konuk olarak katılacağı Lokal Anestezi ile başlıyor,

Babylon bu hafta gümbür gümbür

Çarşamba ve Perşembe akşamı ise Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında Fransa’nın neo soul müzikte parlayan yıldızı Ben L’oncle Soul iki gece üst üste Babylon sahnesinde.

Haberin Devamı

9 Mart Cuma akşamı Coldplay’in başarılı tribute grubu Coldplace Babylon’da, Cumartesi ise Rock’n Coke’taki çılgın performansıyla gönülleri fetheden Gaslamp Killer Babylon’da!


Bir sonraki hafta ise 13 Mart Salı akşamı Kalan Müzik gecesinde Selçuk Balcı konseri Babylon’da. Babylon Lounge’da ise Kısmet Şov var. Queen Tribute gecelerinin başarılı ismi Cingi ise 15 Mart Perşembe akşamı Babylon sahnesinde olacak, 16 Mart Cuma gecesi merakla beklenen Modeselektor ikilisi , 17 Mart Cumartesi gecesi ise sağlam sahne şovları ile Güney Afrikalı post-grunge ve hard rock grubu Seether Binboa’nın sponsorluğundaki bu haftasonu Babylon’da hayranlarıyla buluşacak.

Lokal Anestezi - Special Guest: İskender Paydaş // 6 Mart Salı 21:30 // 25TL – 15TL

Haberin Devamı


‘Zap’lanamayan ilk ve tek Talk Show programı 28 Şubat’ta Babylon’da


Binboa’nın sunduğu Lokal Anestezi’nin yeni konuğu İskender Paydaş


Türkiye’nin televizyonda yayınlanmayan ilk ve tek Talk Show’u Erim Özşen’le Lokal Anestezi, sahnesinde bu kez aranjör, besteci ve prodüktör olarak müzik sektöründe önemli başarılara imza atan İskender Paydaş’ı ağırlıyor. Binboa sponsorluğunda, 28 Şubat Salı gecesi saat 21:30’da Babylon’da gerçekleşecek etkinlikte Paydaş, hem Erim Özşen ile keyifli bir sohbete imza atacak, hem de yeni çıkardığı “Zamansız Şarkılar” albümünden parçaları katılımcılarla hep bir ağızdan seslendirecek. “Müzik, sohbet ve kahkaha garantili bu harika deneyimin biletleri Biletix’de.


‘Zap’lanamayan ilk ve tek talk show programı Erim Özşen’le Lokal Anestezi, Babylon’da Binboa sponsorluğunda gerçekleşen programlarına devam ediyor. 28 Şubat Salı gecesi saat 21:30’da gerçekleşecek olan 71. programın konuğu müzisyen İskender Paydaş olacak. Erim Özşen’le Lokal Anestezi’de montaj yok, reyting yok, kameralar yok, reklam arası yok ve dahası sohbetler ‘bip’lenmiyor! Lokal Anestezi’ye katılan konuklar en doğal halleriyle, sansürsüz bir ortamda, sahnede sizlerle beraber gülüyor, eğleniyor.
Binboa sponsorluğunda gerçekleşen Lokal Anestezi, 2012 sezonu boyunca konuklarını ayda iki kez Salı geceleri olmak üzere Babylon’da ağırlamaya devam edecek.

Haberin Devamı


Konuğuyla birlikte güldüğünüz ve eğlendiğiniz, herkesin eşit, herkesin konuk ve herkesin katılımcı olduğu Lokal Anestezi’nin bilet fiyatları ayakta 17 TL, masada ise 28 TL olacak. Biletler, Biletix’de!


Ben L'Oncle Soul // 7 – 8 Mart 21:30 // 40TL – 30TL


Daha önce hiç Fransızca soul dinlemiş miydiniz, hem de Motown Records etiketiyle?


7-8 Mart’ta Babylon’da sahne alacak Ben L’Oncle Soul ile hep beraber dinleyeceğiz.Asıl ismi Benjamin Duterde olan Fransız soul şarkıcısı ve bestecisi Ben L’Oncle Soul, 2004 yılında Fitiavana adlı gospel korosunda ilk olarak şarkı söylemeye başladı. Katy Perry ve White Stripes gibi ünlü isimlerin şarkılarını kendine özgü yorumu ile soul ve caz tarzında seslendiren Ben L’Oncle Soul, ünlü plak şirketi Motown Records’ın çok geçmeden dikkatini çekti. 2010 yılında, b-yüzünde White Stripes’ın “Seven Nation Army” adlı şarkının yorumu da bulunan “Soul Wash” adlı ilk single’ını Motown Records plak şirketi etiketi altında çıkardı. Ben L’Oncle Soul aynı sene Guillaume Poncelet ve Gabin Lesieur’ün prodüktörlüğünde kendi ismini taşıyan ilk albümünü de piyasaya sürdü. Fransa listelerine ilk 5’ten giren bu albümde Ben L’Oncle Soul cover parçaların yanı sıra hem İngilizce hem de Fransızca parçalar seslendiriyor. 2011 NRJ Music Awards’de en iyi çıkış yapan Fransız sanatçı adayları arasında yer alan Ben L’Oncle Soul, Fransa’nın Grammy’si sayılan prestijli Victoires de la Musique’de aynı dalda ödülün sahibi oldu. Kalabalık orkestrası eşliğinde, çok şık ve aynı zamanda çok hareketli canlı performansı ile yeni nesil caz ve soul’un en iyi sahne şovlarından birine sahip olan Ben L’Oncle Soul; 2011 yılını North Sea Jazz Festival ve London Jazz Festival gibi Avrupa’nın en önemli caz festivallerinde on binlerce seyircinin karşısında geçirdi. Sahneye her zaman artık onun simgesi haline gelen papyonuyla çıkan genç müzisyen Ben L’Oncle Soul, motown müziğin köklerine inen eğlenceli bir performans için Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında 2 gece üst üste Babylon sahnesinde!

Haberin Devamı


***Garanti Gençlik Bankacılığı kartları ve Bonus kart sahiplerine bu etkinlikte ayakta biletlerinde %20 indirim uygulanacaktır. Kart başına iki adet bilet alınabilmektedir.

Haberin Devamı

Coldplay Tribute Band: Coldplace // 9 Mart Cuma 23:00 // 25TL – 15TL


Coldplay’in dünyaca ünlü tribute grubu “Coldplace” 9 Mart gecesi bir kez daha Babylon'da. 7 yılda 300 ayrı performans sergileyen grup şu ana kadar İngiltere dışında da birçok ülkede de sahne almış. Sahnede 2 saat kalan grup, Viva La Vida, Lost, Fix You, Trouble, White Shadows, Daylight, Yellow, Talk, Low, In My Place, Politik, Don’t Panic, Clocks gibi şarkı seçimleri ve kusursuz sahne performanslarıyla Coldplay’i aratmıyor. Özellikle grubun solisti Shane Crofts’un Chris Martin’e olan olağanüstü benzerliği; izleyenlerin bir an için kendilerini sorgulamalarına sebep olabilir. Kaçırmayın!


Warm Up & After Party by Nadir Duman


The Gaslamp Killer // 10 Mart Cumartesi 00:00 // 35TL – 25TL


Geçen yaz Rock’n Coke’taki performansıyla hafızalara kazınan Los Angeles’lı çılgın prodüktör ve DJ Gaslamp Killer ikinci Türkiye performansı için bu sefer 10 Mart Cumartesi gecesi Babylon’a konuk oluyor. Gaslamp Killer, ilk olarak Amerika’nın Batı yakasının öne çıkan deneysel hip hop prodüktörlerinden Flying Lotus’un plak şirketi Brainfeeder’dan parçalarını yayınlamaya başladı. Jimi Hendrix, Dr. Dre ve DJ Shadow gibi isimlerden bolca etkilenen Gaslamp Killer, 2006 senesinde Los Angeles’ta şu an halen devam eden ve oldukça müzisyene ilham veren Low End Theory parti gecelerini düzenlemeye başladı. En son 2010 senesinde Death Gate isimli EP’sini yayınlayan Amerikalı sanatçı, şimdiye kadar Coachella, Reworks ve Decibel gibi birçok uluslarası festivalde performans gösterdi. Sanatçıya bazı performanslarında Warp plak şirketinin son dönem yıldızı geçen sene Babylon’da ağırladığımız bir başka deli Gonjasufi de MC olarak eşlik etti. Gaslamp Killer’ın kendine has tarzı soul müziğin köklerinden izler taşırken, aynı zamanda farklı saykadelik katmanlar da barındırıyor. Tamamen kendine özgü deneysel bir müzik yapan, performanslarında bolca eski Türkçe funk ve rock parçalarından sample’lara yer veren Gaslamp Killer Babylon’da daha önce şahit olmadığımız türden bir gece yaşatacak. Gecenin açılışını ise; son dönemdeki en sıra dışı yeteneklerden Grup Ses Beats yapacak.
Visuals by Tektosag Visuals (Bora Başkan, Utku Önal ve Can Pekdemir)

23.00-00.00 Grup Ses Beats (live)
00.00 The Gaslamp Killer
01.30 Grup Ses Beats (Dj Set)
*** Grup Ses Beats after party The Gaslamp Killer konseri bitiminde başlayacaktır.
Grup Ses Beats (DJ Set) // 10 Mart Cumartesi 01:30 // 10TL


90’ların sonunda plak toplamaya ve değişik türlerde elektronik müzik üretmeye başlayan Grup Ses Beats’in 2001’den bugüne kadar plak ve CD formatında farklı isimler altında yayınladığı parçaları bulunuyor. Hollanda, Belçika, İtalya ve Polonya’da farklı isimlerle performanslar gerçekleştiren Grup Ses Beats, Türkiye’de 60'lar ve 70’lerde yayınlanan Funk ağırlıklı parçaları yeniden editleyerek Hip-Hop ritimleriyle birleştiriyor.


*** Grup Ses Beats, The Gaslamp Killer konserinin bitiminde başlayacaktır.


Visuals by Tektosag Visuals (Bora Başkan, Utku Önal ve Can Pekdemir)


Kalan Müzik: Selçuk Balcı // 13 Mart Salı 21:30 // 25TL – 15TL


Karadeniz müziğinin genç seslerinden Selçuk Balcı, sosyal paylaşım sitelerinde sıkça karşılaştığımız Deniz Üstünde Fener ile büyük bir beğeni kazanmıştı. Hem sesi hem de başarılı kemençesiyle türkülerini dinleyicilere sunan Balcı, Karadeniz’in alışılageldik tarzıyla farklı kültürleri sentezlerken adeta geçmişten geleceğe bir köprü kuruyor.
Kapı Açılış: 20.30
Konser: 21.30


Freddie Mercury & Queen Live Tribute by Cingi // 15 Mart Perşembe 21:30 // 30TL – 20TL


Istanbul
Queen ve Freddie Mercury Solo albümlerinden seçilmiş 30 parçalık bir konser repertuarını, bu sezon ilk kez ve "exclusive" olarak Babylon'da sergileyen Cingi, 24 Kasim 2011'deki performansı ile seyircisi ile özlem giderdi. Queen'in 40. yıldönümü olan 2012'de de, Cingi ,bu yeni kadro ve repertuarı, sizlerle sadece Babylon'da buluşturuyor.


After Party: Rock Party hosted by Mabbas @ Babylon Lounge


Modeselektor // 16 Mart Cuma 00:30 // 45TL – 35TL


Berlin elektronik müzik camiasının dünyaya sunduğu en önemli isimlerden Gernot Bronsert ve Sebastian Szary ortak projesi Modeselektor 16 Mart gecesi Babylon’da yeri yerinden oynatmaya geliyor. 1992 yılında Fundamental Knowledge adı altında bir araya gelen ikili 1996’da şimdiki adını aldı. Berlin’de DJ set performansları ile pek çok kulüpte hatırı sayılır bir hayran kitlesi edinen Modeselektor’le 2000 yılında yolu kesişen Ellen Allien, ikiliyi kendi plak şirketi Bpitch Control çatısı altına aldı. Yayınladıkları single’larla dikkatleri üzerine çeken Fransız asıllı Berlinli ikili 2005 yılında yayınladıkları ilk albümleri Hello Mom!’la otoritelerden tam not aldı ve kendilerine has sıra dışı çizgilerini kanıtlamış oldu. Thom Yorke’un her fırsatta ne kadar hayran olduğunu belirtmesiyle Modelesektor ismi daha geniş kitlelere yayılırken, ikinci albümleri Happy Birthday’de The White Flash adlı parçada Thom Yorke’un vokallerine yer vermeyi ihmal etmediler. Modeselektor’un yanı sıra 2009 yılında Sascha Ring (Apparat) ile birleşerek gerçekleştirdikleri ortak projeleri Moderat’la da oldukça beğeni topladılar ve dünya turnelerine uzun süre devam ettiler. Amy Grill’in elektronik müzik dünyası üzerine eğilen belgeseli Speaking in Code belgeselinde de yer alan Gernot ve Sebastian, son yıllarda elektronik dans müziğine yön veren en önemli vizyoner isimler arasında gösteriliyor. Son olarak geçtiğimiz sene kendi plak şirketlerinden çıkarttıkları Monkeytown ile yine ortalığı kasıp kavuran Modeselektor, bu albümde yine Thom Yorke, Otto Van Schirach ve Sascha Ring gibi daha önce birlikte çalıştığı isimlere de yer veriyor.


The Red Hood


Metresi techno, sevgilisi rock'n roll olan, fakat disco house ile evli olduğundan ister istemez her gece ona varan bir cengaver Doğu Orcan. 18 yaşında Amsterdam'da kurduğu Club Bangkok ile lüks karışık kuruyemiş gibi müzikler yapmaya başladı. İlerleyen yıllarda PYT, LOVE isimleri altında electronic müzik yaptıktan sonra The Red Hood adı altındaki son projesiyle müzikteki ergenlik çağını atlattı, adeta Osmanlı'nın Yükseliş Devri'ni hatırlattı bizlere. SinanU'ya ve Amari'ye yaptığı remixlerle ağzımıza bir parmak bal çalıp, Tremblements ile yeni EP'si hakkında heycanlandırıcı fikirleri olduğunu kanıtladıktan sonra İstanbul, İzmir ve Ankara'daki club'ları arşınlama misyonunu başlattı.


Uptempo-disco, indie-dance setleriyle The Magician, Riptide, Cecile, Moonlight Matters ve The C90s gibi ağır sanayi hamleleriyle aynı sahneyi paylaşan deejay sizleri en yakın dans pistinde çök-kalk ve kötü alkollü-düğün danslarına davet ediyor.


Kapı Açılış 22:00
The Red Hood 22:00
Modeselektor 00:00


Seether // 17 Mart Cumartesi 23:00 // 55TL – 40 TL


Güney Afrikalı post-grunge ve alternatif rock grubu Seether ilk kez Türkiye’de Babylon sahnesinde! 1999 senesinde kurulan Seether, ilk konserlerini Johannesburg’daki üniversite kampüslerinde verdi. 2002 senesine kadar Saron Gas ismini kullanan grup, bu isimle ilk albümleri “Fragile”ı 2000 senesinde yayınladı. Bu albümde melodik fakat ağır bir tarz yakalayan grup, daha sonra “Disclaimer” albümünü yayınladı ve bu albümün başarısının ardından uzun turne dönemine başladı. Bunu takiben Evanescence ile beraber dünya turuna çıkma şansı yakalayan Seether bu işbirliği sonucunda Evanescence’in solisti Amy Lee’nin de vokalleri ile yer aldığı, sıradışı bir balad olarak nitelendirilen “Broken” parçasına imza atarak ismini dünya çapında duyurdu. Bu çıkıştan sonra hız kazanan grup, 2005 yılında “Karma and Effect” albümünü piyasaya sürdü ve albümdeki “Remedy” parçası ile Amerika’da listelerinde bir numaraya kadar yükseldi. 2007’de büyük beğeni kazanan “Finding Beauty in Negative Spaces” i yayınlayan grup, bunun ardından uzun bir turneye çıktı ve sahnede Finger Eleven ve Breaking Benjamin gibi önemli gruplarla çaldı. Bu albüm sonrası Seether, MTV Afrika Müzik Ödüllerinde en iyi alternatif grup ödülünü aldı. Sağlam performanslarına ek olarak farklı cover’lara da yer veren grup özellikle “Careless Whisper” parçasını çok başarılı bir şekilde yorumlayarak büyük beğeni kazandı. 2011’de Nashville’de kaydettikleri son albümleri “Holding Onto Strings Better Left to Fray” i yayınlayan grup, bu albümle Amerika rock listelerinde büyük bir başarı elde etti. Grup, en son Uproar Festival’inde Avenged Sevenfold ve Three Days Grace gibi bu müziğin dev gruplarıyla aynı sahnede çaldı. Seether, yüksek enerjili performansları, solist Shaun Morgan’ın Kurt Cobain’i andıran farklı ses tonu ve çekiç gibi sound’larıyla alışılmışın dışında bir gece için tüm rock severleri Babylon’a çağırıyor.


Club Bangkok // 17 Mart 00:30 (Cumartesi'yi Pazar'a Bağlayan Gece) // 10TL


Istanbul
Club Bangkok,gece hayatı boşluğunu görüp şaşıran, sonrasında şaşırmayı bırakıp bir 'club night' başlatan üç enerjik gençten oluşmakta. 2010 ortalarında Doğu yanına Hakan Odabaşı ve Onur Yazıcı'yı alarak Bangkok gecelerinin İstanbul ayağına başladı. Bangkok deejayleri bir yılı aşkın bir süredir bütün kalpleriyle sevdikleri bir playlist ile gelenlerin yüzünde gülümseme, ertesi gün de vücutlarında müthiş bir hangover bırakmayı başardı. The Clash, The Sonics, Sex Pistols gibi 'Old-Skool-Indie'yi, 2004 sınıfından terk The Libertines, Futureheads ve arkadaşlarıyla birleştirip, her çalındığında tavandan ter akıtacak derecede dans ettiren Blur, Franz Ferdinand marşlarıyla karıştırınca gitar-kafa insanların mutlu olmaması imkânsıza yakın.