Kültür Sanat Belma Simavi vefat etti

Belma Simavi vefat etti

15.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Merhum Erol Simavi’nin eşi Belma Simavi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Belma Simavi vefat etti

ATILAY KANDEMİR  - Cemiyet hayatının önde gelen isimlerinden Belma Simavi, dün yoğun bakımda tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi’nde hayata veda etti. Türk basın tarihinin duayenlerinden, Hürriyet gazetesinin kurucusu Sedat Simavi’nin oğlu Erol Simavi’nin eşi olan Belma Simavi’nin geçen yıl geçirdiği kalp krizinin ardından uzun süredir tedavi gördüğü öğrenildi. Belma Simavi yarın (16 Mayıs Pazartesi) Kanlıca Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Kanlıca Mezarlığı’nda toprağa verilecek. 

Haberin Devamı

Doğum günüydü 

Günün her saatinde şık ve zarif kim olur derseniz, hiç şüphesiz Belma Simavi olurdu... Yıllar yılı dostlukları ve zarafetinin yanı sıra ihtişamı, kendine has kişiliğiyle de gönüllerde taht kuran Belma Simavi, ilginçtir ki doğum gününde aramızdan ayrıldı. Hep yanında olan dostu ve kuaförü Muammer Yaprakgül’ün elinden çıkan kızıl kâkül saçı, çok sevdiği dostlarından Yıldırım Mayruk tasarımı kıyafetleriyle parmakla gösterilirdi... Her konuda seçici olan ve kusursuzluk örneği sergileyen Belma Hanım’ın yanında dostları Fikret Ejder’i, Latife İpekçi’yi, Eşref Cerrahoğlu’nu, Gülşen Işık’ı ve Sema Çelebi’yi her daim görmek mümkündü.  

Belma Hanım, yakın çevresini yaz aylarında Göcek’te, kışın ise Polonezköy’deki çiftliğinde ağırlamayı severdi. Belma Simavi demek, zarafet demekti... Doğum gününü kutlamaya ömrü yetmedi... Mekanı cennet olsun... 

Yazarlar