Kültür Sanat Beyoğlu’nda satrançla kutlama

Beyoğlu’nda satrançla kutlama

19.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhuriyetimizin 99’uncu yılı kutlamaları kapsamında 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Uluslararası Satranç Turnuvası gerçekleştirildi. 

Beyoğlu’nda satrançla kutlama

Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde Beyoğlu Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğinde düzenlenen turnuvaya sekiz farklı ülkeden ve 37 şehirden 640 sporcu katıldı. İki gün süren organizasyonda sporcular beş tur yarıştı ve kazanan sporculara 10 kategoride 30 kupa ve 99 madalya takdim edildi. 18 yaş kategorisinde 1. olan 16 yaşındaki Ahmet Büyükcengiz heyecanını, “Heyecanlı ve bayağı zorlu bir turnuvaydı. Yedi yaşımdan beri satranç oynuyorum ama böyle turnuvalara bir senedir katılıyorum. Birinci olduğum için çok mutluyum. Satranç kesinlikle akıl ve zekâyı geliştiriyor” sözleriyle dile getirdi.

Haberin Devamı

Organizasyonun ev sahipliğini yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, 100. yıla özel turnuvanın da Beyoğlu’nda gerçekleşeceğinin müjdesini verirken “Beyoğlu, İstiklal mücadelesinin adını bir madalya gibi göğsünde taşıyor. İstiklal Caddesi, Cumhuriyet’e giden yolda verilen mücadeleyi, fedakârlığı temsil eden en önemli caddelerimizden biri. Kurtuluş Savaşımız da Beyoğlu’ndan, Galata Rıhtımı’ndan başladı; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru’yla başladığı bu yolculuk aynı zamanda bir planlama, hamleler, adım adım tasarlanan bir haritayı ifade ediyor. Cumhuriyetimizin 99’uncu yılında Beyoğlu’nda uluslararası satranç turnuvasında yüzlerce gencimiz hem spor yapmış hem de Cumhuriyet şuuruyla heyecanı yaşamış oluyorlar. Gelecek yıl, 100’üncü yıla özel turnuvayı da burada yapmayı planlıyoruz” dedi.