Kültür Sanat Bir dönüşüm hikâyesi: Annette

Bir dönüşüm hikâyesi: Annette

22.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kendisini ve yaptığı işleri anlatmaya koyulduğunda oyun oynayan bir çocuk tarif eden yönetmen Leos Carax’nın son filmi “Annette” tüm oyuncaklarıyla aynı anda oynamaya karar vermiş bir çocuğun coşkusunu ve karmaşasını taşıyor.

Bir dönüşüm hikâyesi: Annette

Dünya prömiyerini 74. Cannes Film Festivali”nde yapan “Annette” bu çaba nedeniyle aşkı, ebeveynliği, korkuyu ve daha pek çok şeyi sorguladığınız bir anlatıya dönüşüyor. 

Haberin Devamı

Huzur bozan kukla

“Annette”, Henry McHenry (Adam Driver) ve Ann Defrasnoux (Marion Cotillard) çiftinin tutkulu aşkının anlatıldığı bir müzikal. Çok popüler bir opera sanatçısı olan Ann ve bir o kadar ünlü stand-up sanatçısı olan Henry’nin aşkı film boyunca çeşitli sınavlardan geçiyor. İlişkileri boyunca olduğu gibi evlilikleri, Ann’in hamileliği ve ilk çocuklarının doğumu da herkesin gözleri önünde yaşanıyor. Tüm zorlu parkurları birlikte atlamayı başaran Anne ve Henry, ilk çocukları Annette engeline takılıyorlar. Bir insansı kukla olarak dünyaya gelen Annette, ürpertici varlığıyla filmdeki düşsel atmosferi karartıyor. Ann kariyerinde zirveye tırmanırken Henry’nin kendisini özel yapan yıkıcı ve gerçekçi komedi anlayışı ilgi çekmemeye başlıyor. Bu da Henry’nin Ann’e düşmanlık beslemesine yol açıyor. Ann’in trajik bir sonla sahneden çekildiği filmde Ann, Henry’ye musallat olan hayalet olarak sürdürüyor varlığını. Aşkın çetrefil hallerini farklı şekillerde sunan anlatı bundan sonra odağını kukla insan Annette’in yolculuğuna çeviriyor. Annette’e hayat veren Devyn McDowell’in inanılmaz oyunculuğuyla güç verdiği hikâyede Annette yavaşça insana dönüşüyor ve anne babasından bağımsız bir kişiliğe dönüşüyor.