Kültür Sanat Bir ‘rap müzikali’: “Otomatik Portakal”

Bir ‘rap müzikali’: “Otomatik Portakal”

28.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ankara’daki Tatbikat Sahnesi kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni, aktör, senarist, oyun yazarı ve yönetmen Erdal Beşikçioğlu yeni sezonda Anthony Burgess’in kült eseri “Otomatik Portakal”ı ‘rap müzikali’ olarak sahneliyor.

Bir ‘rap müzikali’: “Otomatik Portakal”

Elvin ve Erdal Beşikçioğlu’nun birlikte uyarlayıp yönetmenliğini üstlendiği oyun; Şanışer, Sokrat St, Ados, Kamufle, Redo ve Müjde Kızılkan gibi rap ve alternatif pop müzik sanatçılarını 18 kişilik koroyla sahnede buluşturacak. Dansın ve rap müziğinin edebiyatla buluştuğu eser, tiyatro sahnesinde provokatif bir ‘rap müzikali’ne dönüştürülüyor. Baş karakter Alex’i Şanışer (Sarp Palaur)’in canlandırdığı “Otomatik Portakal”ın solist kadrosunda Sokrat S (Samet Gönüllü), Ados (Adem Oslu), Kamufle (Basri Fırat Bayraktar), Redo (Burak Kaya) ve Müjde Kızılkan bulunuyor. Ünlü müzisyenlerin oyunculuk ve dans performanslarının yanında ‘’Otomatik Portakal’’ için besteledikleri yepyeni şarkılarıyla da öne çıkacakları belirtiliyor.

Haberin Devamı

Çevirisi Beliz ve Ünsal Coşar’a ait “Otomatik Portakal’’ın yönetmen yardımcılığı Selin Tekman ve Fatih Sönmez, koreografisi Tan Temel ve Evrim Akyay üstleniyor. Beşikçioğlu, İngiliz yönetmen Stanley Kubrick’in beyaz perdeye taşıdığı projede özellikle alanında eğitimini sürdüren veya henüz tamamlamış ya da yükselişe açık çok genç yıldızlarla çalışma yönünü seçiyor.