Kültür Sanat Caffé Nero ile ilhama yolculuk

Caffé Nero ile ilhama yolculuk

24.12.2014 - 15:17 | Son Güncellenme:

Caffè Nero, bu yıl ilki düzenlenecek olan İstanbul Coffee Festival’ine katılıyor.

Caffé Nero ile ilhama yolculuk

Caffè Nero, 25-28 Aralık tarihleri arasında kültürel etkinliklere ev sahipliği yapan Galata Rum Okulu’nda düzenlenecek festivale İlham Atölyesi ile damgasını vuracak. Kahveyi merkeze alacak ve interaktif bir yaklaşımla hazırlanacak atölye, lezzetli yemek tarifleri ve yemek fotoğrafları ile dünyaca ünlü olan ödüllü yemek bloğu Cafe Fernando’nun yazarı Cenk Sönmezsoy işbirliğiyle gerçekleşecek. Kahvenin kokusu ve tadından ilham alacak kahve severler, Caffè Nero’nun leziz kahveleri ve Sönmezsoy’un çikolatalı espressolu kekiyle kendi tasarımlarını yaratacak. Katılımcılar fotoğraflarını #neroilhamatölyesi ve #cenkinçikolatalıkeki hashtagi ile Instagram üzerinden paylaşacak.

“Milano'da değilseniz en iyi kahveci” unvanına sahip Caffè Nero, İstanbul’u buram buram kahve kokutacak İstanbul Coffee Festival’de yerini alıyor. Caffè Nero, 25-28 Aralık tarihleri arasında Karaköy’deki Galata Rum Okulu’nda düzenlenecek etkinlikte İstanbulluları birbirinden lezzetli kahveleriyle büyüleyecek.

“Her şey espresso ile başlar” mottosundan yola çıkan Caffè Nero, festival kapsamında, leziz yemek tarifleri ve fotoğrafları ile ünlü olan Cenk Sönmezsoy ile birlikte İlham Atölyesi düzenleyecek. 26 Aralık Cuma günü saat 11.00 ile 13.00 arasında yapılacak atölyeye katılacaklar, leziz kahveler eşliğinde bir yolculuğa çıkacak ve espresso’nun tadından aldıkları ilhamı görsel sanata dönüştürecek. Kahve kültürünün yaygın olduğu ülkemizde interaktif bir yaklaşımla gerçekleşecek atölyede kahve severler koku, tat, duygu, ilham ve sanat arasındaki kuvvetli ilişkiyi deneyimleyecek.

Caffé Nero Türkiye’nin Kahve Operasyon Direktörü Uluç Yüksel Ardahan, kahvenin tarihçesi, kahve sanatı ve kültürü başta olmak üzere kahveye dair her türlü bilgiyi aktaracak. Farklı pişirme teknikleriyle hazırlanacak kahvelerin tadılacağı etkinlikte kokunun lezzet algısı içindeki en önemli uyaranlar arasında yer aldığı ve koku ile tadın birlikte var olduğu vurgulanacak. Katılımcılar bu iki duyunun beynin bir yerinde muhafaza edilerek, bir takım duygular uyandırdığını deneyimleyecek.

Cafe Fernando blogunun yaratıcısı Cenk Sönmezsoy, ilham alan kahve severlerle yemek stilistliği ve fotoğrafçılığı konularında deneyimlerini paylaşacak. Katılımcılar, Cenk Sönmezsoy ile birlikte Caffè Nero kahveleri ve onlarla mükemmel uyum sağlayacak Sönmezsoy’un çikolatalı espressolu keki ile kendi karelerini tasarlayacak. Her kahve sever kendi yemek fotoğrafını #neroilhamatölyesi ve #cenkinçikolatalıkeki hashtagi ile Instagram’da paylaşacak. Kahvenin aromalarıyla çıkılacak yolculuk, kahve fotoğraflarıyla devam edecek.

Kahvenin tadı ve kokusundan yola çıkılacak interaktif yaratım sürecine katılmak için biletix.com’dan bilet almanız mümkün.