Kültür Sanat Civan Canova’ya hüzünlü veda

Civan Canova’ya hüzünlü veda

24.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Akciğerindeki bir kitle nedeniyle tedavi gördüğü hastanede ani ölümüyle sevenlerini yasa boğan oyuncu, tiyatro sanatçısı ve ressam Civan Canova dün göz yaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Civan Canova’ya hüzünlü veda

SEÇKİN ŞENVARDAR - Canova için ilk tören Mecidiyeköy Büyük Sahne’de yapıldı. Ekin Koç, Uraz Kaygılaroğlu, Nesrin Cavadzade, Bora Akkaş, Nursel Köse, Zafer Ergin, Esra Dermancıoğlu, Leyla Tanlar, Açelya Akkoyun ve Turan Arman’ın da hazır bulunduğu törene sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Haberin Devamı

Türk bayrağına sarılı tabutla son kez sahneye getirilen usta sanatçının yaşamı boyunca rol aldığı film, dizi ve tiyatro oyunlarından bazı sahneler ile daha önce yapmış olduğu röportajlar barkovizyonla gösterildi. Tören sonrası Canova için helallik alınırken, sevenleri ve oyuncu dostları usta oyuncuyla sahneye gelerek son kez vedalaştı. Canova’nın yakın arkadaşı Metin Belgin, “Bunu bize yapmayacaktın bilader. Böyle törenlerde uzun konuşanları tiye alırdı. Bak bütün yakınların bizler buradayız. İçimizi yaktın gittin, inanamadım, şaka sandım. Biz arada hep küserdik ama barışırdık, hiç birbirimize kötü söz söylemedik” dedi.

Eski eşi Açelya Akkoyun ise “Civan çok iyi bir insandı özel bir ruhtu. Değerini sanatla gösteren insandı. Eminim eserlerinde yaşayacaktır çok şanslı bir coğrafyadayız, Civan Canova gibi bir insan geldi. Çok özel alanlarda bizi sanatla taçlandırdı. Allah en güzel yerlerde onu ağırlasın” diyerek duygularını dile getirdi. Oyuncunun naaşı ardından cenaze namazı için Zincirlikuyu Camii’ne götürüldü. Civan Canova burada öğle vaktini müteakip kılınan öğle namazının ardından üvey babası Kartal Tibet’in mezarının yanında toprağa verildi.