Kültür Sanat Contemporary Istanbul’a geri sayım başladı

Contemporary Istanbul’a geri sayım başladı 

25.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Eylül ayında sanatseverlerle yeniden buluşacak Contemporary Istanbul’un etkinlik programı açıklandı.

Contemporary Istanbul’a geri sayım başladı

17. Contemporary Istanbul, 17-18 Eylül ön izleme ve 19-22 Eylül tarihleri arasındaki genel ziyaretçi programıyla Haliç’te yer alan Tersane İstanbul’da gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Contemporary Istanbul, dünyanın dört bir yanından 66 çağdaş sanat galerisi ve inisiyatiflerin temsil ettiği 558 sanatçının 1.476 eserini Tersane Istanbul’un tarihi mimarisinde sanatseverlerle buluşturacak. 

Fuarın 17. yaşının dikkat çeken bölümleri arasında ikinci edisyonu ile “The Yard” sergisi, CI Dialogues by CIF, ileri dönüşüm temasıyla Contemporary Istanbul Vakfı–Artist in Residence Programı ve Jeff Koons’un BMW iş birliğindeki araba tasarımı yer alıyor. 

CI Dialogues programı bu yıl Contemporary Istanbul’un 2015-2016 yıllarında Sanat Direktörü olarak görev yapan Marc Olivier Wahler ile birlikte kurgulandı. Konuşma programında “Bugünün ve Yarının Kurumsal ve Ticari Sanat Alanları” konulu galeri ve müze yöneticileri ile gerçekleşecek iki ayrı panel yer alacak. Artist in Residence Programı’nda ise 27 tonluk hurda içinden seçilen malzemeler birer sanat eserine dönüştürülecek.