Kültür Sanat Coppola kendi cebinden film çekecek

Coppola kendi cebinden film çekecek

21.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

“The Godfather”ın gösterime girişinin 50. yıl kutlamaları devam ederken, Francis Ford Coppola’dan yeni filmiyle ilgili ilginç açıklamalar geldi.

Coppola kendi cebinden film çekecek

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - “‘The Godfather’ beni mahvetti. O kadar başarılıydı ki yaptığım her şey onunla karşılaştırıldı” diyen ve bu sene 83 yaşına basacak olan usta sinemacı, yeni filmini çekmek için kendi servetinden 120 milyon dolar harcayacak. GQ’ya verdiği röportajda, 80’lerden beri kendisi için bir tutku olan “Megalopolis” adlı film projesi için nihayet çalışmaya başladığını ama stüdyoların bütçe sağlamaya yanaşmadıklarını açıkladı. Bu durumda filmin yaklaşık 120 milyon dolarlık bütçesini kendisinin karşılamaya hazır olduğunu ve finansal bedeli umursamadığını söyledi.

Haberin Devamı

Coppola, benzer durumu “Apocalypse Now”da da yaşadığını sözlerine ekledi. “Oscar kazanmış, şehirdeki en afili yönetmen olduğumda ve ‘Apocalypse Now’ ile içeri girip 'Şimdi bunu yapmak istiyorum’ dediğimde de benzer şey oldu. “Apocalypse Now”ı nasıl yaptığımı biliyor musunuz? Çünkü kimse istemedi. Düşünsenize, 33 yaşımdayken ya da yaşım ne olursa olsun, her ödülü kazanmış ve her rekoru kırmış olsam da yine de kimse bana katılmak istemedi.”

Coppola’nın eski ama yeni projesi “Megalopolis”, New York’ta geçen, bir kadının iki erkeğe sadakati arasında bölündüğü bir aşk hikâyesi anlatıyor. Coppola bu filmle seyirciye “İçinde yaşadığımız topluluk, bizim için uygun olan tek toplum mu?” sorusunu sordurmayı amaçlıyor. Coppola, filminde Oscar Isaac, Forest Whitaker ve Cate Blanchett'in rol almasını istediğini de belirtiyor. Hatırlanacağı gibi Martin Scorsese de bütçesi 160 milyon doları aşan “The Irishman” için stüdyolar yeşil ışık yakmayınca Netflix ile anlaşmıştı.