Kültür Sanat Filmlere ruhunu üfleyen adam

Filmlere ruhunu üfleyen adam

07.11.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Hans Florian Zimmer ya da diğer adıyla film müziklerinin kahramanı.

Filmlere ruhunu üfleyen adam

Seyhan Akıncı - Pandemi sonrası sinemaya hayat veren “Dune”ın müzikleri o kadar konuşuldu ki gözler de kulaklar gibi bir kez daha Hans Zimmer’e yöneldi. Alman müzik yapımcısı elektronik müziklerle geleneksel orkestra düzenlemelerini bir araya getirmesiyle dikkat çekiyor. Ridley Scott’tan Ron Howard’a, Gore Verbinski’den Michael Bay’e, Guy Ritchie’den Christopher Nolan’a kadar birbirinden önemli yönetmenlerle birçok projede birlikte çalışan Zimmer, besteci Stanley Myers ile girdiği film müzikleri dünyasına adeta adını altın harflerle yazdırdı. Zira Hans Zimmer’in müziklerine imza attığı filmleri sıralamaya kalktığımızda pandeminin sonuna gelineceğine eminiz.

Haberin Devamı

Bol ödüllü

1980’lerden günümüze onlarca önemli filmin müziklerini yapan Zimmer en büyük başarıya “Aslan Kral”ın müzikleriyle uzandığı Oscar’la ulaştı. Zimmer’in şu ana kadar 7 Oscar adaylığı bulunmakta. 4 defa Grammy’e aday gösterilen Hans Zimmer “Crimson Tide” ile Grammy’i evine götürmüştü. 7 Altın Küre adaylığı bulunan müzisyen “Aslan Kral” ve “Gladyatör” filmleriyle ödülün sahibi olmuştu.

Kulağımız onda

Geçtiğimiz hafta gösterime giren “Dune” sonrası Zimmer efekti bir kez daha konuşulur oldu. Beyaz perdenin unutulmaz filmlerine notalarıyla ruhunu üfleyen Zimmer’in filmografisinde neler yok ki... Tom Cruise’u başka bir yere taşıyan 1988 yapımı “Yağmur Adam”, Johnny Depp’in gözündeki sürmelerle ikonlaştığı “Karayip Korsanları” serisi, en iyi dönem filmlerinden biri kabul edilen ve Zimmer’e de Altın Küre getiren “Gladyatör”, bir dönem hepimizin kâbusu olan “Halka”, Ben Affleck, Josh Harnett ve Kate Beckinsale’i izlediğimiz “Pearl Harbor”, “Kral Arthur”, Kara Şövalyemiz Batman serisinden “Batman Başlıyor” ve “Batman v Superman: Adaletin Şafağı”, “Görevimiz Tehlike 2”, “Kung Fu Panda” serisi ve “Sherlock Holmes” görkemli listenin ilk göze çarpan yapıtları. Görünen o ki devam filmi büyük bir coşkuyla açıklanan “Dune”da da yine kulağımız onda olacak.