Kültür Sanat Gelecek yüz yıla armağan

Gelecek yüz yıla armağan

08.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlamalarına ilgi çekici bir katkı Nilüfer Kent Tiyatrosu’ndan geliyor.

Gelecek yüz yıla armağan

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - “yüz yıllık SÖZ” adlı performansta Türkiye’nin 100 yılı içinde yazılmış 100 romanı, konservatuvar öğrencilerinden seçilen 100 performans sanatçısı bir gün içinde tek bir solukta okuyacak. “yüz yıllık SÖZ”, 12 Kasım’da Bursa’daki Balat Atatürk Ormanı’nda yer alan NTK sahnesi Ormandaki Kulübe’de gerçekleşecek. Türkiye’nin 100 yılında yaşamış romancıların eserlerini, sanatçıların eliyle yazılmış “gerçek” tarihi bugünün genç sanatçılarıyla bir araya getirip eserleri gençler aracılığıyla topluma emanet ederek açık havada ve zamana karşı bir mücadele ile sürecek. Performansı tasarlayan yöneten NKT Genel Sanat Yönetmeni Murat Daltaban, “Bu performans, izleyicilerine sanat, tarih ve sosyoloji açısından zengin bir deneyim sunmayı ve romanların içinde yaşayan karakterlerin dünyasına adım atmalarını hedefliyor” dedi.

Haberin Devamı

Daltaban, performans sanatçılarının, konservatuvar öğrencilerinden seçilmesi, onların birbiriyle sanatsal ilişkisi ve bir sanatçı olarak sanat eserlerini gelecek nesillere taşıma görevlerini vurguladığını söyledi. Daltaban, “Açık havada, pastoral bir mekânda gerçekleştirilecek olan performans, hikâye anlatıcılığının kökenindeki doğa-insan ilişkisinden güç alıyor” diyor.

Gençler eliyle, gelecek yüzyıla aktarılan bir emanet ve bir hediye olacak “yüz yıllık SÖZ”’de 100 romanın tamamı aynı anda okunmaya başlanacak. Saat 13.00’te başlayacak performansa dileyen herkes gün boyunca giriş yapabilecek.