Kültür Sanat Gülmek birleştirir

Gülmek birleştirir

09.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Karaköy’deki Galeri 77’nin kendi mekânı dışında gerçekleşen tüm sergilerini içeren “Galeri 77 Shows” projesinin üçüncü ayağı “Gülmekten Kendine Dön”, The Stay Boulevard Nişantaşı’nda ziyarete açıldı.

Gülmek birleştirir

Sergide bir arada olabilmenin, paylaşabilmenin göstergelerinden biri olan ‘gülme’ eyleminin önemini hatırlatan eserler var. Narek Arzumanyan, Gago, Sedat Girgin, Evgenia Saré ve Arthur Tonakanyan’ın eserlerindeki tuhaf ve akışkan dünyaların kapılarını aralayan sergi kimlik, hiciv ve aidiyet gibi konuları merkezine alıyor. Sergideki 13 eser bu temalara uygun olarak seçilmiş. Bir bilgisayar oyunundan alınmış ya da teatral bir gösteriden yansıtılmış canlı renkler veya dinamik görüntüler, bir anda yerini insanın sıkışmışlığını, kendisiyle bitmeyen mücadelesini hatırlatabiliyor. İşte burada ziyaretçi yeniden gülmeyi hatırlıyor; gülerek kendine dönüyor. 

Haberin Devamı

Sanat ve komedinin nerede buluştuğu sorusunun tamamlayıcı bir yönü de var. Serginin bittiği yerde The Stay Boulevard’ın yeni mekânı Komedi Kulubü’nün kapıları açılıyor. Kulüpte şubat ayı boyunca tiyatro, stand-up ve akustik konserler sanatseverlerle buluşacak.  - SERAY ŞAHİNLER