Kültür Sanat hayykitap dosta emanet

hayykitap dosta emanet

11.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Koronavirüs nedeniyle geçtiğimiz ekim ayında hayatını kaybeden hayykitap'ın sahibi ve yayın yönetmeni Rauf Baysal'ın koltuğu dostuna emanet...

hayykitap dosta emanet

Seray Şahinler - Sağlık, kişisel gelişim, güncel edebiyat ve tasavvuf yayıncılığının önemli markalarından hayykitap’ın yayın direktörü Handan Akdemir Solak oldu. İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olan Akdemir, kitap editörlüğüne 2003 yılında İş Bankası Kültür Yayınları’nda başladı. Merkez Kitaplar’ın (Turkuvaz) kurucu editörlerinden olan Akdemir, 12 yıl Doğan Kitap editörü olarak çalıştı, aynı zamanda Doğan Novus’un yayın yönetmenliğini yaptı. Yerli ve yabancı 500’e yakın kitabın editörlüğünü yapan Akdemir’in Carlos Fuentes ve Iris Murdoch gibi yazarlardan yaptığı çevirileri de bulunuyor.

Haberin Devamı

Psikoloji güçlenecek

Geçtiğimiz hafta göreve başlayan Handan Akdemir'e hayy Kitap'ın yeni yayın dönemini ve yol haritasını sorduk. "İnsana iyi gelen, insanın iyiliğini merkeze alan bir yayıncılık yapmaya devam edeceğiz" diyen Akdemir, hedefini şu sözlerle anlattı: "Benim için hayykitap’ta olmak yakın arkadaşım Rauf Baysal’ın kıymetli emanetine katkı sağlamak anlamı taşıyor. Sağlık alanında yine çok çarpıcı, çok konuşulacak projeler hazırlıyoruz. Tasavvuf ve maneviyat, yayın çizgimizde yine önemli bir yer tutacak. Zamanın modalarından bağımsız sahici bir yaşam sürmenin önemine dikkat çeken kitaplar yapacağız. Malum son iki yıldır görülmemiş bir dönemin içinden geçtik, geçiyoruz. Bu süreç öyle bir kırılma noktası yarattı ki adeta her birimizin psikolojik desteğe ihtiyacı var. Psikoloji kulvarımızı daha da güçlendireceğiz.”